U snažnoj eksploziji u jednom od stanova kuće na adresi Ulice braće Radića 7, u Varaždinskim Toplicama došlo je do urušavanja kuće, a varaždinska policija je priopćila kako ima i stradalih.

U tijeku je spašavanje stanara. U PU varaždinskoj za N1 potvrdili su da je u eksploziji stradalo više osoba.

“U eksploziji je poginula jedna osoba, a nekoliko ih je ozlijeđeno, ne možemo za sada reći točno koliko. U tijeku je očevid nakon kojeg će biti poznat uzrok eksplozije”, kazao je za N1 glasnogovornik varaždinske policije Matko Murić.

“Informacija je da se radi o eksploziji plina i djelatnici Termoplina su osigurali da se ne dogodi požar ili slično”, rekao je okupljenim novinarima zamjenik glasnogovornice Policijske uprave varaždinske Matko Murić.

“Gledala sam televiziju kad je nekaj strašno grunulo! Popucala su mi stakla na prozoru u kuhinji. Ne znam kaj se desilo, nitko mi ništa neće govoriti. Ulica nam je zatvorena, u strašnom sam šoku i sva se tresem”, rekla je susjeda nastradalih za e-međimurje.

Najvjerojatniji uzrok eksplozije je plin. Policija ne odbacuje ni mogućnost da je eksplozija uzrokovana namjerno, ali više će se znati nakon obavljenog očevida.

Komentiraj