Eksplozija u tvornici acetona u Italiji, širi se gusti crni dim

U petak je došlo do velike eksplozije u postrojenju za proizvodnju acetona u mjestu Malcontenta na području općine Marghera  nedaleko od Venecije, javlja RT.

Ozlijeđen je najmanje jedan radnik. Stanovnici su upozoreni da potraže sklonište, da ne izlaze van te da blokiraju svoje prozore.

Mjestom se širi gusti crni dim, na lokaciju su izašli vatrogasci, pripadnici specijalnih jedinica za biološki opasne materije te brojna kola hitne pomoći i spasilačke ekipe.

Prema pisanju talijanskih medija vatra je buknula u postrojenju tvornice 3 V Sigma, proizvođaču posebnih kemijskih proizvoda. Ceste su zatvorene u krugu od kilometra i pol, a prve informacije govore o dvoje  ozlijeđenih od kojih je jedan s težim ozljedama.

“Požar kemijske tvornice  zahvatio je površinu od 10 tisuća četvornih metara. Devedeset  vatrogasaca uspjelo je ograničiti plamen, a i dalje su na terenu” , potvrdili su iz vatrogasne postrojbe dok iz tamošnje općine pozivaju stanovnike da ostanu u kućama zbog  “mogućeg raspršivanja kemikalija”.

“Požar u kemijskoj industriji Marghera još traje, intervencija vatrogasnih snaga vrlo je složena i još uvijek traje. Područje zahvaćeno vatrom je ograničeno, izvan tvrtke nema opasnosti od požara, ali unutar pogona neće biti moguće brzo ugasiti vatru pa se stoga ne mogu isključiti i druge eksplozije kao što se već dogodilo”, izvijestio je regionalni vijećnik za civilnu zaštitu Gianpaolo Bottacin.


Venezia, esplosione azienda chimica.

#Venezia, esplosione azienda chimica: intervento in corso dei #vigilidelfuoco, rinforzi da Vicenza, Treviso, Padova e Rovigo. Risultano momento due feriti. Nella clip le immagini della ricognizione aerea sull’area con l’elicottero Drago.[Aggiornamento ore 11:30 #15maggio]https://twitter.com/emergenzavvf

Posted by Vigili del Fuoco per l'Italia on Friday, May 15, 2020

Komentiraj