Najmanje 44 osobe poginule su u srijedu u masovnom bombardiranju grada Qamishlija, koji je pod kontrolom Kurda, u sjeveroistočnoj Siriji, objavila je sirijska državna televizija, a prenijeli svjetski mediji.

Velika eksplozija uzrokovana je bombom u kamionu, koja je ciljala sjedište kurdskih sigurnosnih snaga. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, a teroristička je skupina i ranije napadala Kurde u ovom području. Agencija Amaq, povezana s Islamskom državom, objavila je kako je bombaš samoubojica raznio kamion.

Prva izvješća govorila su o dvostrukom bombaškom napadu, ali agencija AFP javlja da je jedna od tih eksplozija bila uzrokovana curenjem plina.

Svjedoci javljaju kako je mnogo ljudi zatrpano pod ruševinama, a vjeruje se kako bi broj poginulih mogao rasti. Više od 100 osoba je ozlijeđeno. Među poginulima su civili i sigurnosne snage, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava, dodajući da je ovo najveći napad u gradu.

Reuters javlja da je eksplozija bila toliko snažna da su popucala stakla u turskom gradu Nusaybinu, koji se nalazi preko granice od Qamishlija.

Komentiraj