EKSKLUZIVNO: U Mostu vjeruju da HDZ Petrovu podmeće da želi na Pantovčak

Nacional i Pixsell

Panika u HDZ-u zbog najave da Petrov iz Sabora želi na Pantovčak

U vrhu Mosta uvjereni su da se i prije nego što je Andrej Plenković sastavio novu vladu, počelo raditi na tomu da se diskreditira budućeg predsjednika Sabora i čelnog čovjeka Mosta Božu Petrova.

“Slikovito govoreći, Božu Petrova su počeli povlačiti za kosu, rastezati ga kako bi mu se istegnuo vrat, a sve se to radi kako bi mu u političkom smislu pokušali odsjeći glavu. U određenim krugovima unutar HDZ-a pojavile su se iz nama ne posve jasnih razloga razne bojazni, na granici panike, od dodatnog jačanja Mosta. Za pojačavanje te panike od prije par dana, počele su se plasirati tvrdnje da se Božo Petrov želi kandidirati za hrvatskog predsjednika. To je u funkciji nastojanja da se od Petrova napravi političkog megalomana i da ga se diskreditira, ali još je zanimljivije kako se vidi da se u određenim krugovima pojavio očiti strah od mogućnosti da se Petrov za tu funkciju doista i kandidira”, izjavio je za Nacional izvor blizak vrhu Mosta.

Doista su do vrha HDZ-a dospjele tvrdnje da se Petrov, čelnik Mosta i budući predsjednik Hrvatskog sabora, nakon završetka svog dvogodišnjeg mandata na čelu Sabora planira kandidirati za hrvatskog predsjednika. O tim mogućim, po nekima logičnim, a po tvrdnjama Mosta daleko preuranjenim i nepotvrđenim ambicijama Bože Petrova, počelo se neformalno govoriti koncem proteklog tjedna.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

Source:Berislav jelinić i Damir Petranović