VELIKI RAZGOVOR UOČI PRVOG ODLASKA U USKOK otkriva kako na aferu Dnevnice gleda osumnjičeni Tomislav Saucha, koga i zašto sumnjiči za krađu novca, zašto isprva nije htio sumnjati u svoje bliske suradnike te što je o sustavu isplate dnevnica razgovarao sa svojom tajnicom koja ga teško tereti za falsificiranje putnih naloga

‘Bude li potrebno, u svakom trenutku spreman sam pristati na poligrafsko testiranje. Znam kako bi ono za mene završilo jer bih morao biti lud da se koristim tako prozirnom pričom za krađu novca. Ovo se mora razjasniti jer ako je netko spreman krasti, onda je možda spreman i na opasnije stvari”, izjavio je prije svog prvog posjeta Uskoku za Nacional Tomislav Saucha. Saucha se od konca proteklog tjedna nalazi u Remetincu zbog sumnji da je za sebe prisvojio 540.000 kuna i 1360 eura od lažnih dnevnica tako što je kao osoba ovlaštena za nalaganje, izdavanje i potpisivanje putnih naloga i računa za službena putovanja u inozemstvo, svojoj tajnici usmeno nalagao da izradi neistinite putne naloge za posebne savjetnike tadašnjeg premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakVRIJEME Sunčano, u unutrašnjosti mjestimice niska naoblaka
Sljedeći članakHAK Zbog bure ograničenje na Jadranskoj magistrali
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.