NACIONAL POSJEDUJE EKSKLUZIVNI DOKUMENT koji može pobiti najmanje dvije od triju ključnih teza po kojima je Arbitražni sud odbio hrvatsku tužbu protiv MOL-a, ali i koji otkriva da je Nadzorni odbor Ine još 2012. predlagao da hrvatska vlada otkupi MOL-ov paket dionica

Nacional je u posjedu ekskluzivnog dokumenta koji može pobiti najmanje dvije od tri ključne teze zbog kojih je Arbitražni sud odbio hrvatsku tužbu protiv MOL-a, ali i koji otkriva da je Nadzorni odbor Ine još 2012. predlagao da hrvatska vlada otkupi MOL-ov paket dionica. Isto tako, riječ je o dokumentu koji razobličuje svu agresivnost, licemjernost i beskrupuloznost MOL-ove politike koja se ne libi zahtijevati da joj se vrati “sve što je uložila u Inu”. Riječ je Izvješću Nadzornog odbora Ine o obavljenom nadzoru vođenja poslova društva za razdoblje od 17. siječnja 2011. do 18. prosinca 2012. koji su potpisali tadašnji članovi Nadzornog odbora na čelu s Davorom Šternom. Njega je na to mjesto, i to temeljem javnog natječaja, postavila bivša premijerka Jadranka Kosor koja je omogućavanjem objave spornih ugovora o predaji upravljačkih prava nad Inom koje je Sanader 2009. potpisao s MOL-om, a koji su do tada bili označeni kao strogo povjerljivi, otvorila prostor za pokretanje pravosudnog postupka protiv njega.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

REAKCIJA 

Izvješće nije službeni dokument Nadzornog odbora Ine

Poštovani g. Jelinić,

sukladno članku 40. Zakona o medijima ovim putem zahtijevamo ispravak netočne informacije objavljene u članku „Tajni dokument pobija ključne točke arbitraže“ autorice Orhideje Gaure Hodak objavljen u Nacionalu 24. siječnja 2017. Naime, „izvješće Nadzornog odbora Ine“ koje se spominje u članku nije službeni dokument Nadzornog odbora Ine niti je kao takvo pripremano, ni raspravljano na Nadzornom odboru Ine. ˝Nadzorni odbor Ine u 2012. godini usvojio je izvješće o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2011. godinu, koje je javno objavljeno i dostupno u okviru materijala za redovnu godišnju Glavnu skupštinu Ine u 2012. godini te kojemu je priloženo i dodatno izdvojeno mišljenje dijela članova Nadzornog odbora (g. Šterna, gđe Rilović, gđe Sekulić i g. Vanđelića), a koje ne predstavlja izvješće koje se spominje u obavljenom članku. Također, što se tiče tvrdnje da je Nadzorni odbor Ine još 2012. godine predlagao da Vlada Republike Hrvatske otkupi MOL-ov paket dionica, ističemo da Nadzorni odbor nije ni raspravljao, niti odlučivao o toj temi jer ona nije u nadležnosti Nadzornog odbora. Molimo da sukladno zakonski propisanom roku u članku 42. Zakona o medijima objavite ovaj ispravak u sljedećem izdanju Nacionala te na istom mjestu na kojem je bio objavljen navedeni članak sukladno članku 41. Zakona o medijima.

S poštovanjem,

Marina Burazer,

direktorica Sektora korporativnih komunikacija

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakUmjetnost održavanja novinarskih brifinga u Trumpovoj Bijeloj kući
Sljedeći članakKLOPP “Pomoći ću Gerrardu da postane najbolji trener koji može biti”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.