Pixsell

EKSKLUZIVNO TAJNI DOKUMENT POBIJA KLJUČNE TOČKE ARBITRAŽE

NACIONAL POSJEDUJE EKSKLUZIVNI DOKUMENT koji može pobiti najmanje dvije od triju ključnih teza po kojima je Arbitražni sud odbio hrvatsku tužbu protiv MOL-a, ali i koji otkriva da je Nadzorni odbor Ine još 2012. predlagao da hrvatska vlada otkupi MOL-ov paket dionica

Nacional je u posjedu ekskluzivnog dokumenta koji može pobiti najmanje dvije od tri ključne teze zbog kojih je Arbitražni sud odbio hrvatsku tužbu protiv MOL-a, ali i koji otkriva da je Nadzorni odbor Ine još 2012. predlagao da hrvatska vlada otkupi MOL-ov paket dionica. Isto tako, riječ je o dokumentu koji razobličuje svu agresivnost, licemjernost i beskrupuloznost MOL-ove politike koja se ne libi zahtijevati da joj se vrati “sve što je uložila u Inu”. Riječ je Izvješću Nadzornog odbora Ine o obavljenom nadzoru vođenja poslova društva za razdoblje od 17. siječnja 2011. do 18. prosinca 2012. koji su potpisali tadašnji članovi Nadzornog odbora na čelu s Davorom Šternom. Njega je na to mjesto, i to temeljem javnog natječaja, postavila bivša premijerka Jadranka Kosor koja je omogućavanjem objave spornih ugovora o predaji upravljačkih prava nad Inom koje je Sanader 2009. potpisao s MOL-om, a koji su do tada bili označeni kao strogo povjerljivi, otvorila prostor za pokretanje pravosudnog postupka protiv njega.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

REAKCIJA 

Izvješće nije službeni dokument Nadzornog odbora Ine

Poštovani g. Jelinić,

sukladno članku 40. Zakona o medijima ovim putem zahtijevamo ispravak netočne informacije objavljene u članku „Tajni dokument pobija ključne točke arbitraže“ autorice Orhideje Gaure Hodak objavljen u Nacionalu 24. siječnja 2017. Naime, „izvješće Nadzornog odbora Ine“ koje se spominje u članku nije službeni dokument Nadzornog odbora Ine niti je kao takvo pripremano, ni raspravljano na Nadzornom odboru Ine. ˝Nadzorni odbor Ine u 2012. godini usvojio je izvješće o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva za 2011. godinu, koje je javno objavljeno i dostupno u okviru materijala za redovnu godišnju Glavnu skupštinu Ine u 2012. godini te kojemu je priloženo i dodatno izdvojeno mišljenje dijela članova Nadzornog odbora (g. Šterna, gđe Rilović, gđe Sekulić i g. Vanđelića), a koje ne predstavlja izvješće koje se spominje u obavljenom članku. Također, što se tiče tvrdnje da je Nadzorni odbor Ine još 2012. godine predlagao da Vlada Republike Hrvatske otkupi MOL-ov paket dionica, ističemo da Nadzorni odbor nije ni raspravljao, niti odlučivao o toj temi jer ona nije u nadležnosti Nadzornog odbora. Molimo da sukladno zakonski propisanom roku u članku 42. Zakona o medijima objavite ovaj ispravak u sljedećem izdanju Nacionala te na istom mjestu na kojem je bio objavljen navedeni članak sukladno članku 41. Zakona o medijima.

S poštovanjem,

Marina Burazer,

direktorica Sektora korporativnih komunikacija

Komentiraj