EKSKLUZIVNO: Tadić danas tvrdi da je lažući na sudu pomogao Kalmeti jer su mu poručili da će mu potom Šeks i Turudić ublažiti zatvorsku kaznu

Tadić ovako opisuje što se dogodilo nakon što je svjedočio u korist Kalmete: ‘… I odemo obojica u WC. Dođe Kalmeta za mnom u WC zahvaliti se i kaže: ‘Drago, prijatelju moj, ovo ti nikada neću zaboraviti. Ti si moj… što god trebaš.’ Sve su obavili tako što su slali neizravne poruke. Ja sam im pomogao, a oni meni nisu’.

Kontroverzni osječki poduzetnik Drago Tadić prije nekoliko dana priznao je da je u rujnu 2018. godine lagao na sudu kada je svjedočio na suđenju aktualnom pomoćniku glavnog tajnika HDZ-a Božidaru Kalmeti i drugima zbog sudjelovanja u izvlačenju stotina milijuna kuna iz HAC-a, za vrijeme dok je obnašao funkciju ministra mora, prometa i veza u vladi Ive Sanadera.

Tadić, jedan od ključnih svjedoka tužitelja, time je priznao kazneno djelo davanja lažnog iskaza. Ali to njegovo priznanje otvara skandal puno širih razmjera. Jer to znači da je Tadić znao o Kalmetinoj povezanosti sa spornim izvlačenjem novca više nego što je rekao, ali to nije učinio pa se Kalmeta kasnije zasad nepravomoćno izvukao kao nevin čovjek, iako je Tadić svojim iskazom mogao pridonijeti tomu da ga se osudi. Što bi se lako moguće i zbilo samo da je Tadić na sudu ponovio ono što je o Kalmetinoj vezi sa spornim aktivnostima ranije rekao istražiteljima.

Drago Tadić nedavno se također našao u središtu pozornosti jer je bjegunac Zdravko Mamić u svom obračunu s dijelom hrvatskih sudaca iz Osijeka, objavio fotografiju na kojoj se nalazi zagrljen upravo s Tadićem na spornom druženju s nekim od sudaca koji su Mamiću sudili. Mamić tvrdi da ih je korumpirao, a Tadić o tomu ima brojna saznanja. Čak se u dijelu pravosudnih krugova smatra da je on jedan od ključnih svjedoka koji su spremni potvrditi Mamićeve navode.

Jedan takav čovjek koji se nalazio u ozbiljnim pravnim problemima te već bio pravomoćno osuđivan zbog pokušaja podmićivanja sudaca, iznio je priznanje da je sudjelovao u još jednoj prvorazrednoj pravosudnoj intrigi. Štoviše, priznao je da je počinio kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti.

 

Nekoliko dana nakon Tadićeva zaokreta u svjedočenju Nacional je na naslovnici objavio da četiri kuma – Branko Bačić, Božidar Kalmeta, Vladimir Šeks i Miroslav Šeparović – iz sjene dirigiraju Hrvatskom

 

Nacional posjeduje čvrste dokaze koji mogu potvrditi da je to Drago Tadić priznao. Ti su dokazi Nacionalu dostavljeni anonimno, ali uz iscrpan opis okolnosti pod kojima je Tadić to priznanje izgovorio.

Nacional je te dokaze spreman predočiti nadležnim institucijama, pokažu li interes, a trebale bi dokazati da je jedan od ključnih svjedoka na suđenju u tako važnom procesu na sudu dao lažan iskaz. Dokaže li se to pred sudom, suđenje Kalmeti i ostalima moglo bi dočekati neočekivani preokret. Naročito jer za Kalmetu oslobađajuća presuda još uvijek nije pravomoćna.

Međutim, ti dokazi sadrže i još nešto. A to je Tadićevo pojašnjenje zašto se on odlučio lagati na sudu. Razlog zašto je to Tadić navodno učinio svakako bi se trebao temeljito propitati jer ako su ti navodi točni, onda oni ispisuju još jednu krajnje neugodnu i eksplozivnu pravosudnu aferu. U njenom središtu, po Tadićevim navodima, nalaze se član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks i donedavni predsjednik zagrebačkog županijskog suda Ivan Turudić.

Tadić je, naime, izjavio da je kao svjedok na suđenju Kalmeti lagao jer ga je na to nagovorio posrednik koji mu se predstavio kao kurir koji mu nosi poruku Vladimira Šeksa povezanu s Ivanom Turudićem, po nekima najizglednijem kandidatu za predsjednika novoosnovanog Visokog kaznenog suda.

A oni su mu, kako je naveo, preko posrednika poručili da će mu Turudić srediti ublažavanje zatvorske kazne u jednom drugom predmetu ako svjedoči u korist Kalmete. Tadić je to nedvojbeno izjavio, ali nije za te navode, osim svojih neposrednih saznanja, ponudio dodatne dokaze.

Tadić je sve to prije nekoliko dana osobno ispričao na javnom mjestu u Zagrebu, navodeći kako je tomu svjedočio iz prve ruke.

Rekao je da mu je tu šokantnu poruku prenio posrednik iz pravničkog milja, jedan iskusni odvjetnik koji mu se, kako je sam rekao, obratio upravo u njihovo ime. Praktički je time teško optužio Vladimira Šeksa i Ivana Turudića. Rekao je da su mu Šeks i Turudić preko posrednika ponudili smanjenje zatvorske kazne u slučaju pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda da pomogne Branimiru Glavašu, za što je Tadić bio pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora.

Tadić je prije nekoliko dana priznao da je u rujnu 2018. lagao na sudu kada je svjedočio na suđenju bivšem ministru i aktualnom pomoćniku glavnog tajnika HDZ-a Božidaru Kalmeti i drugima zbog sudjelovanja u izvlačenju stotina milijuna kuna iz HAC-a. PHOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

 

Tu su mu kaznu, prema Tadićevim tvrdnjama, bili spremni značajno ublažiti putem utjecaja na izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, uz jedan uvjet – da Tadić ključno promijeni svoje ranije svjedočenje protiv Božidara Kalmete.

Tadić je, među ostalim, ispričao kako je na koncu izigran. Rekao je kako je učinio što su ga tražili, značajno je korigirao, amnezijom začinio svoje svjedočenje na suđenju Božidaru Kalmeti, ali tvrdi da druga strana nije ispoštovala što je najavila da će mu zauzvrat učiniti.

Sve je to povezano sa slučajem pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju u komu se sudilo Branimiru Glavašu. Vrhovni sud potvrdio je koncem ožujka 2017. prvostupanjsku presudu kojom je bivši predsjednik Uprave Osijek Koteksa Drago Tadić proglašen krivim i osuđen na ukupno dvije godine zatvora u aferi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda 2010. godine radi izmjene osuđujuće presude Branimiru Glavašu za ratni zločin. Tada je presuda protiv Tadića postala pravomoćna. Uz Tadića su bili procesuirani i bivši saborski zastupnik Ivan Drmić, bivša urednica u Glasu Slavonije Sanja Marketić, splitski poduzetnik Srećko Jurišić i Tadićeva supruga Božica Tadić Ćavar. Svi oni priznali su svoje uloge u pokušaju nezakonitog utjecaja na suce Vrhovnog suda te su na početku postupka osuđeni na temelju nagodbi s USKOK-om na uvjetne kazne.

Samo je Tadić, koji je bio optužen kao organizator ove skupine, negirao svoju krivnju, odbijao nagodbu te se upustio u sudski postupak i na koncu je 2013. isprva nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Vrhovni sud na koncu je 2017. odbio i žalbu USKOK-a i obrane na tu presudu.

Tadić se unatoč tomu na sve moguće načine borio da izbjegne izvršenje zatvorske kazne. Povlačio je u tom kontekstu razne pravne poteze i izvodio svakojake manevre. Nacional je koncem vikenda došao u posjed dokaza koji potvrđuju da je Tadić nedavno osobno priznao da su ti manevri uključivali i lažno svjedočenje na suđenju Božidaru Kalmeti.

 

‘Neće ti Turudić prebaciti iz kazne zatvora u uvjetnu ako nećeš svjedočiti u korist Kalmete’, poruka je to koja je Tadiću prenesena preko posrednika, a nakon toga dobio je još nekoliko sličnih poruka

 

Tadić je prvo u svom iskazu tijekom istrage teške korupcionaške afere optužio bivšeg ministra Božidara Kalmetu i njegova državnog tajnika Zdravka Livakovića da su preko HAC-a organizirali izvlačenje novca. Potom je u rujnu 2018. na sudu promijenio svoj iskaz. Kao svjedok odjednom je naoko iznenada zaboravio neke ključne detalje, pa više nije teretio izravno Kalmetu i Livakovića.

Tadić je ispitan 2013. kada je za razotkrivanje korupcijskog lanca, koji je vodio sve do Kalmete, dobio oprosnicu. Nije procesuiran za izvlačenje novca iz Osijek Koteksa kojem je bio na čelu ni za davanje mita čelnim ljudima HAC-a koji su mu za uzvrat osigurali unosne poslove na gradnji autocesta. Tada je svjedočio o kontaktima s Josipom Sapunarom i Milivojem Mikulićem, koji su bili u upravi HAC-a, te opisao kako im je u više navrata davao novac. Radilo se o plaćanju konzultantskih usluga koje Osijek Koteks nikada nije trebao ni dobio te sponzoriranju gradnje sportske dvorane u Prološcu i obnovi franjevačke crkve u Splitu. Tadić je tada o svemu govorio izuzetno detaljno spominjući, među ostalim, tvrtku Zelot. Pa iako je 2013. naveo kako mu je upravo Sapunar rekao da iza te firme Zelot stoje on, Kalmeta i Livaković, u rujnu 2018. ovaj ključan detalj nije ponovio.

Odjednom je iznenada počeo objašnjavati da je Sapunar samo spomenuo ministarstvo i da je on temeljem toga zaključio da se radilo o Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture. Zatim je dodao da je samo na osnovu svojih pretpostavki zaključio da iza izvlačenja novca preko HAC-a uz Sapunara stoje Kalmeta i njegov državni tajnik Livaković. Kada je to učinio okrivljeni i njihovi odvjetnici nisu mogli prikriti olakšavajući osmijeh.

Tadić se na sudu pokušao opravdati da je na isti način svjedočio i u USKOK-u. Ali to nije bilo tako. U zapisniku s tadašnjeg ispitivanja pisalo je sljedeće:

“To je bilo čisto izvlačenje novca za Sapunara, Livakovića i Mikulića… Sapunar mi je rekao da se novac plaća po nalogu iz Ministarstva, Kalmete i Livakovića”. Do trenutka kada je na sudu to ‘’zaboravio’’, Tadićev iskaz bio je jedan od ključnih dokaza na suđenju protiv Kalmete.

Tadić je prije nekoliko dana detaljno pojasnio što je zapravo pridonijelo tome da on naoko iznenada izgubi pamćenje.

On je u tom trenutku već bio pravomoćno osuđen u slučaju pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi pomogao da se promijeni presuda Branimiru Glavašu zbog ratnog zločina. Podnio je čak i ustavnu tužbu tražeći da mu se odgodi odlazak na izvršenje kazne, a zahtjev je bio na rubu bizarnosti – napisao je da u zatvor ne može zbog svojih godina, obiteljskog i društvenog statusa. Ali Ustavni sud ga je odbio pa je krenuo odugovlačiti na druge načine, što su mediji ekstenzivno pratili. Međutim, prema njegovim navodima, puno intrigantnije stvari zbivale su se daleko od očiju medija i javnosti.

Fotografije svog intimnog druženja s kontroverznim osječkim poduzetnikom Dragom Tadićem, a nekima od tih druženja prisustvovali su i suci Županijskog suda u Osijeku, predao je USKOK-u osuđeni gazda Dinama Zdravko Mamić koji je iz Bosne i Hercegovine pokrenuo demontažu hrvatskog pravosuđa optužujući pritom i samoga sebe

 

Tadić je nedavno ispričao kako je od jednog umirovljenog odvjetnika dobio savjet da zbog zdravstvenih poteškoća podnese zahtjev da mu se ublaži zatvorska kazna te da bi mogao imati uspjeha ako se sve to dobro isplanira i provede.

Tadić je ispričao kako mu je taj stariji odvjetnik prišao navodeći da mu je Tadić prije nekog vremena napravio uslugu koju mu on sada želi vratiti.

Prema Tadićevim tvrdnjama, sve je trebalo biti provedeno po zakonski utemeljenoj proceduri. On se trebao požaliti na zdravstvene poteškoće, trebao je prikupiti veći broj nalaza koji bi potvrđivali te zdravstvene probleme te ih priložiti izvanraspravnom vijeću zagrebačkog županijskog suda. Prvi je problem bio u tomu što je, govoreći o tomu, Tadić usput priznao kako on uopće nije ni bio bolestan. Što bi, ako je to točno, sugeriralo da mu je netko pomogao i u lažiranju zdravstvenih nalaza.

Tadić je potom rekao da je išao kod liječnika desetak puta i da se sve to skupa još moralo i dodatno vještačiti. Sve to Tadić je napravio samo iz jednog razloga. Rekao je da je na to pristao nakon što mu je preko tog posrednika prenesena sljedeća poruka:

‘’Neće ti Turudić prebaciti iz kazne zatvora u uvjetnu, ako nećeš svjedočiti u korist Kalmete.’’

Potom je istom prilikom Tadić ispričao da je prvo trebao svjedočiti 2. svibnja 2018. Međutim, rekao je da je tada otišao u Bjelorusiju i to napisao sutkinji. Čak se požalio da je zbog tog igrokaza propustio otići na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Rekao je kako su mu zabranili da ide na utakmice jer je kao bio bolestan.

Tadić je potom ispričao kako su mu počeli slati dodatne poruke nakon što je dostavio svu potrebnu dokumentaciju. O tomu je ispričao sljedeće:

‘’I kaže ti meni taj čovjek, kada Turudić pošalje to Državnom odvjetništvu da se oni neće žaliti. Ja sam tada nazvao bivšeg šefa DORH-a Bajića. Kažem mu mogu li ja krenut do vas, on kaže možete. Rekao sam mu da mi je jednom rekao da sam krivo optužen, da mi je podmetnuto te da mu je zbog toga žao. Rekao sam mu da sam bolestan čovjek te da sam podnio zahtjev za ublažavanje kazne. Rekao mi je tko vam je to smislio, svaka mu čast. Ako vam Županijski sud želi iz zatvorske kazne preinačiti na uvjetnu, mi nismo protiv. I ja kažem dobro.’’

Tadić je istom prilikom ispričao kako se potom ponovo javio tom posredniku da Turudiću prenese poruku da USKOK neće biti protiv.

Ovako je Tadić govorio o tomu što se dalje zbivalo:

‘’I sad dođe svjedočenje u devetom mjesecu, ja ne znam što ću, a ovaj stari odvjetnik mi kaže: ‘Odi Drago svjedočiti, j… ga, nemamo više šta. Ako ti hoće, hoće’. Ja odem svjedočiti i svjedočim u korist Kalmete. I odemo obojica u WC. Dođe Kalmeta za mnom u WC zahvaliti se i kaže: ‘Drago, prijatelju moj, ovo ti nikada neću zaboraviti. Ti si moj… što god trebaš’. Ja mu kažem, Kalmeta ja znam za ovo sve, vi znate da ja imam neki moj zahtjev, u ovoj zgradi, ja vas molim da prenesete vašem prijatelju, gospodinu koji me je zamolio da ovako svjedočim, da ispoštuje dogovor. I on ne ispoštuje. Smanje mi kaznu tri mjeseca, s 24 mi skinu na 21 mjesec. Nije Kalmeta to od mene izravno tražio. Nego su mi slali poruke. Turudić i Šeks su najbolji prijatelji. A Šeks i Kalmeta su kumovi. Šeks se to mene nije usudio pitati. Sve su obavili tako da su slali neizravne poruke. Ja sam im pomogao, a oni meni nisu pomogli.’’

 

‘To je bilo čisto izvlačenje novca za Sapunara, Livakovića i Mikulića… Sapunar mi je rekao da se novac plaća po nalogu iz Ministarstva, Kalmete i Livakovića’, svjedočio je Tadić u USKOK-u, prije ‘zaborava’

 

Što se zapravo dogodilo? Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu djelomično je usvojilo Tadićev zahtjev za ublažavanjem kazne. Tadić, prvotno kažnjen s dvije godine zatvora, u ljeto 2018. iznenada je zatražio da mu se zbog zdravstvenih razloga izrekne godina dana zatvora te da mu se ta sankcija pretvori u rad za opće dobro. No sud je tek djelomično uvažio taj njegov zahtjev te mu smanjio kaznu za tri mjeseca.

Tadić je potom nastavio eskivirati i odgađati odlazak u zatvor. Na koncu se morao javiti na izdržavanje kazne 26. rujna. No osječki sud je iz Centra za dijagnostiku zatvora u Zagrebu dan kasnije dobio informaciju da se Tadić nije pojavio. Pa je sudac izvršenja 28. rujna 2018. izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da Tadića privede, ali ga više u Hrvatskoj nije bilo. Nedugo potom, 2. listopada na Županijski sud u Osijeku odvjetnik Zvonimir Dumančić u Tadićevo je ime dostavio novu žalbu na rješenje suca izvršenja koji mu je odbio odgodu izdržavanja kazne. U njoj je, između ostalog, naveo da se nalazi u Bosni i Hercegovini. Potom je preko Općinskog suda u Livnu uputio zahtjev za preuzimanje izvršenja kazne.

Pa je presuda od godinu i devet mjeseci i formalno preuzeta iz Hrvatske. Zatim se, nakon što u tomu nije uspio u Hrvatskoj, Tadić na nju dodatno žalio i tražio da mu se kazna ublaži.

Županijski sud u Livnu taj je njegov zahtjev uvažio i smanjio je na godinu dana. Zaključno, Tadić je tražio da se ta kazna zamjeni novčanom kaznom. To je u BiH moguće za kazne do godinu dana zatvora. I taj Tadićev zahtjev je prihvaćen te mu je kazna zamijenjena s 36.500 konvertibilnih maraka, odnosno 100 maraka za svaki dan zatvora. Tadić je tu kaznu i platio – sveukupno preračunato 140.274 kune.

U međuvremenu, dobrim dijelom zahvaljujući Tadićevoj amneziji, Božidar Kalmeta je oslobođen. Da bi se to moglo i dogoditi, Nacional je prvi put preko naslovnice naznačio upravo usred ljeta 2018., dakle upravo u vrijeme u kojem Tadić tvrdi da su mu već pristupili posrednici koji su ga počeli nagovarati da lažnim svjedočenjem Kalmeti napravi uslugu, što bi mu donijelo ublažavanje njegove zatvorske kazne.

O tomu je tada objavljeno sljedeće:

‘’Nacional je nedavno upravo iz sudskih krugova doznao kako u jednom uskom, ali utjecajnom zagrebačkom sudskom krugu, postoji uvjerenje da bi Kalmeta trebao biti glatko oslobođen u oba slučaja gdje mu se sudi. To je Nacional doznao nedugo prije no što je Kalmeta i formalno uskrsnuo u vrhu HDZ-a, ovaj put kao jedan od triju pomoćnika glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića. Tada se već ispitivao puls javnosti kada je Kalmeta u pitanju, jer su otprilike u to vrijeme već bile plasirane neformalne najave da takve namjere s Kalmetom ima vrh HDZ-a predvođenog Andrejem Plenkovićem. Sve dok se to nije i formalno dogodilo, mogle su se takve najave tumačiti kao svojevrsno poželjno razmišljanje i priželjkivanje samog Kalmete i njegova živopisnog miljea koji čine njegovi bliski stranački prijatelji predvođeni Brankom Bačićem i Vladimirom Šeksom. Međutim, profesionalna uvjerenja da Kalmeta treba biti oslobođen, koja su prisutna u jednom utjecajnom zagrebačkom sudskom krugu, bacaju posve novo svjetlo na okolnosti pod kojima je prošli tjedan Kalmeta iznova osvanuo na jednoj od utjecajnijih stranačkih funkcija unutar HDZ-a. Ta odluka naznačuje indicije da među aktualnom političkom elitom na desnom političkom centru može postojati zakulisna političko-sudska interesna sprega koja može biti povezana s operacionalizacijom Kalmetina ponovnog političkog uzleta. Ono što bi se u normalnim okolnostima činilo politički pogubno, možda će se kasnije tumačiti kao politička vidovitost ili smjelost, ako režiseri takvog stranačkog kadroviranja imaju privilegiju biti neformalno upoznati s profesionalnim pulsom dijela utjecajnih zagrebačkih sudaca uvijek gladnih karijernih uzleta. Ili su možda na ta njihova uvjerenja čak i osobno utjecali.’’

Tadić je izjavio da je kao svjedok na suđenju Kalmeti lagao jer ga je na to nagovorio posrednik koji mu se predstavio kao kurir koji mu nosi poruku Vladimira Šeksa povezanu s Ivanom Turudićem. PHOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

 

Nekoliko tjedana nakon objave tog teksta Tadić je na sudu zaboravio ključne elemente svog iskaza koga je ranije istražiteljima dao protiv Kalmete. Što mu je doista trasiralo put prema oslobađajućoj presudi.

Pa se pokazalo da su suci iz tog utjecajnog zagrebačkog sudskog kruga uvijek gladni karijernih uzleta gotovo bili vidoviti. Ili su možda nešto znali i o tajnoj operaciji usmjerenoj prema Dragi Tadiću?

Svega nekoliko dana nakon Tadićeva zaokreta u svjedočenju, Nacional je 18. rujna na naslovnici objavio kako četiri kuma, Branko Bačić, Božidar Kalmeta, Vladimir Šeks i Miroslav Šeparović, iz sjene dirigiraju Hrvatskom.

Tada je Nacional objavio da sve izvjesnija sudska abolicija vrlo utjecajnog Božidara Kalmete unosi novu dinamiku u odnose unutar HDZ-a i pripadajuću političko-pravosudnu interesnu orbitu i dodatno ojačava skupinu koju se čak i unutar stranke kolokvijalno naziva kao ‘’kumovi’’.

Među ostalim, objavljeno je i sljedeće:

‘’Riječ je o četvorici iznimno moćnih ljudi koji već desetljećima zauzimaju istaknute pozicije u različitim sferama društva, a povremeno se skrase i u sjeni i dirigiraju važnim procesima, međusobno vezanih i isprepletenih čvrstim kumskim vezama: Vladimiru Šeksu, Branku Bačiću, Božidaru Kalmeti i Miroslavu Šeparoviću. Dio istaknutih članova HDZ-a posve je siguran da se predsjednik stranke Andrej Plenković trenutno oslanja na njihovu infrastrukturu i utjecaj, no još veći dio je zabrinut jer smatra da se pred njihovim očima stvara sve silnija klika koja sve očitije kroji sudbinu i percepciju Hrvatske, ali i premijera Plenkovića… Još važnije, Nacionalovi sugovornici smatraju da zbog činjenice da kumovi zauzimaju istaknuta mjesta u posve različitim društvenim sferama, od politike do pravosuđa, prijeti i mogućnost da zajednički utječu na niz tema presudnih za kompletno hrvatsko društvo, od kadroviranja u nizu institucija, preko razvoja i ishoda različitih sudskih afera, pa čak i do ideoloških pitanja.’’

Kako bilo, u rujnu 2019. Kalmeta je oslobođen. Potom se u ljeto prošle godine pojavio na izbornoj listi HDZ-a u svojoj izbornoj jedinici te se zahvaljujući preferencijalnim glasovima prometnuo na prvo s četrnaestog mjesta na izbornoj listi. Nedugo potom Nacionalu je dao veliki intervju s ključnom porukom: ‘’HDZ se mora trajno očistiti od klijentelizma i korupcije’’.

Ako su točni, navodi Drage Tadića bacaju dosad nepoznato svjetlo na pozadinsko funkcioniranje hrvatskog pravosuđa pod utjecajem HDZ-a. Tadić je uvjeren da su ga izigrali. Kompleksnost njegovih pravnih manevara, kao i činjenica da je bijegom u BiH praktički na koncu ismijao hrvatski pravni sustav i snašao se da ne služi pravomoćnu zatvorsku kaznu, pokazuje da je on doista i u Hrvatskoj mogao biti spreman na sve kako bi izbjegao otići u zatvor. Njegovi navodi, odnosno teške optužbe na račun Šeksa i Turudića, iznesene su uz još jednu opasku. Tadić je istom prilikom izjavio kako je predsjednik Zoran Milanović potpuno u pravu i da hrvatskim pravosuđem presudno suštinski upravljaju Šeks i Turudić.

 

Komentiraj