NOVI KRAK TAJNIH ISPLATA PREMA SANADERU: novac nije išao samo preko Ježića, već i preko slovenskog poduzetnika albanskih korijena Hetema Ramadanija kojeg u Švicarskoj istražuju zbog teškog pranja novca, a on je pobjegao u Dubai

‘Za potrebe krivične istrage koja se vodi u Švicarskoj, MPC (Ministère public de la Confédération, švicarsko savezno tužiteljstvo, op.a.) moli hrvatske vlasti za obavijest o sadašnjem stanju kaznenog progona u Hrvatskoj protiv Ive Sanadera u vezi s tvrtkom Ina, posebno glede veza s tvrtkom Hangarn Oil Products Trading ltd, Salbatring International d.o.o. i Hetemom Ramadanijem.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell i Nacional
Podijeli objavu
Prethodni članakMILJENIĆ “Tumačenje vladajućih je pogrešno, Povjerenstvo mora raditi”
Sljedeći članakSUĐENJE MAMIĆU Vještakinja o Lovrenovim potpisima: “Nemoguće je da se osoba više puta potpiše na identičan način”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.