EKSKLUZIVNO Koliko parapolitičko podzemlje upravlja politikom hrvatske predsjednice preko ključnih savjetnika, neposrednih svjedoka organiziranog kriminala koji sukreiraju njene aktivnosti na području unutarnje politike, obrane i nacionalne sigurnosti

Zbog širenja afere SMS na Pantovčak predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u sve je težoj političkoj situaciji jer nova saznanja o povezanosti njenih najbližih suradnika s tom aferom sve jače ruše njen politički i privatni kredibilitet u ključnom razdoblju, kada ona mora obznaniti hoće se ponovno kandidirati na predsjedničkim izborima. Za nju je posebno neugodno to što nova otkrića pokazuju da s aferom SMS nije povezan samo njen savjetnik za nacionalnu sigurnost Vlado Galić, nego je s jednom gotovo identičnom aferom povezan još jedan od njenih najbližih suradnika, njen savjetnik za unutarnju politiku Mate Radeljić.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakSjednica zagrebačke Gradske skupštine počela stankama oporbe
Sljedeći članakMARAS “Predlažem Plenkoviću da nominira Dalić za Nobela”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.