EKSKLUZIVNO Tko je ključni čovjek radikalnog krila Crkve koji predvodi križarski juriš na premijera

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije ključni je predvodnik katoličkih talibana koji za račun retrogradne desnice prvi put u hrvatskoj povijesti otvoreno ruše Vladu HDZ-a

Osoba iz najužeg kruga suradnika Andreja Plenkovića koja održava kontakte s Crkvom, informirala je koncem vikenda hrvatskog premijera o tome da radikalni dio Crkve planira nastaviti pritisak s ciljem rušenja Vlade. Štoviše, suradnici su Plenkoviću prenijeli i informaciju da su iz više visokih crkvenih izvora doznali da je Bozanić nad tim radikalnim dijelom Crkve koji podržava retrogradnu desnicu, praktički izgubio kontrolu.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORBERISLAV JELINIĆ I ORHIDEA GAURA HODAK
Podijeli objavu
Prethodni članak“Malo je neobično solidarizirati se na ovaj način”
Sljedeći članakRuski tisak osudio novi hladni rat
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.