NACIONAL OTKRIVA SADRŽAJ TAJNOG DOKUMENTA CRKVE dostavljenog premijeru radi obračuna s crkvenim radikalima, zbog kojeg će se Vlada tajnom diplomacijom izravno obratiti papi Franji uoči pohoda hrvatskih biskupa u Vatikan

Nacional je u posjedu izuzetno zanimljivog i važnog dokumenta koji pokazuje da je premijer Andrej Plenković u svojem obračunu s desnom, u javnosti jako eksponiranom radikalnom strujom u vrhu Crkve u Hrvatskoj, imao podršku one druge umjerene struje koja se u javnosti nije eksponirala, ali je u tom obračunu imala važnu ulogu.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakNASLJEDNIK DINKA CVITANA Tko je Dražen Jelenić?
Sljedeći članakPred zastupnicima još jedan burni radni tjedan
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.