PIXSELL

EKSKLUZIVNO Papa pritisnuo Bozanića zbog sumnjivih kaptolskih poslova

EKSKLUZIVNO Kako se Sveta Stolica umiješala u kaptolski rat za crkvene milijune 

PAPA PRITISNUO BOZANIĆA zbog sumnjivih Kaptolskih poslova, na koje je po svemu sudeći upozorio donedavni nuncij D’Errico, što je izazvalo pravu dramu u Crkvenim krugovima koja je kulminirala uoči imenovanja Giuseppea Pinta za novog apostolskog nuncija

Sveta Stolica najizravnije se umiješala u kaptolski rat za crkvene milijune i izazvala dramatične potrese na Kaptolu. To su za Nacional potvrdila tri neovisna crkvena izvora. Sredinom proteklog tjedna Nacionalu se javio jedan svećenik koji je zamolio potpunu zaštitu identiteta tvrdeći da je Signatura, odnosno viši sud Svete Stolice, “naredila Josipu Bozaniću da smijeni prebendarskog dekana Miju Gabrića i da preispita poslovanje prebendara“.

Taj svećenik ispričao je za Nacional da je među prebendare uvedena prisilna uprava predvođena biskupom Mijom Gorskim i da se Bozanića u crkvenim krugovima već neko vrijeme uspoređuje s bivšim ljubljanskim nadbiskupom Francom Rodeom (kasnije i prefektom Kongregacije za ustanove posvećenog života), kompromitiranom financijskim skandalima. Isti izvor za Nacional je ispričao kako se procjenjuje da su prebendari moguće izgubili i više od dvadeset milijuna eura u nekoliko poslovnih transakcija.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

Source:BERISLAV JELINIĆ I DRAGO PILSEL