EKSKLUZIVNO: Nove snimke s korona partyja – Pero Lozica zapetljan u vlastitim lažima

 

Nacional.hr došao je u posjed novih ekskluzivnih snimki s proslave rođendana kontroverznog zagrebačkog odvjetnika Pere Lozice koja je održana na otočiću Stupe pokraj Korčule, gdje se nalazi njegov ugostiteljski objekt.

Te snimke otkrivaju kako je proslava rođendana započela još tijekom dana, te da se u noćnim satima tek nastavilo ono što je trajalo od ranih popodnevnih sati. Na jednoj od fotografija Lozica pozira sa atraktivno odjevenom uzvanicom koja je očito već u tim satima ondje pristigla na proslavu rođendana, a ne na poslijepodnevno kupanje na obližnjoj plaži. Da se ondje već tada slavilo, potvrđuje i video snimka saksofonista Jakše Kriletića Jordesa koji pozira na istoj fotografiji zajedno s Lozicom i tom mladom ženom. Kriletić je, inače, jedan od najpoznatijih hrvatskih saksofonista koji je postao poznat prije više od 15 godina kada je bio član grupe Jinx. Nakon napuštanja Jinxa surađivao je s nekoliko hrvatskih bendova, a posljednjih desetak godina nastupa na partyjima ovakve vrste na kojima  saksofonom prrati nastup DJ-a. Prije tri tjedna objavljeno je da je Kriletić postao novi pjevač grupe Daleka obala.

Lozica je nakon otkrića tiskanog izdanja Nacionala da se na toj rođendanskoj proslavi pojavio koronavirus, te da se sve to danima sustavno zataškava, javno iznio neke notorne laži, očito u nastojanju da i dalje zataška sporni događaj.

On je za 24sata izjavio: ‘To su sve gnjusne laži. Iskreno, razočaran sam jer me nisu kontaktirali i provjerili sve činjenice. To nije u redu i to se tako ne radi. Severina nije bila na mojem rođendanu, a nije ni Goran Ivanišević. Govore o nekakvoj snimci, glupost. Navodno je Nina Badrić pjevala na proslavi, ali mogu vam reći da je otpjevala samo jednu kiticu jer ju je tražila moja kći. Zbog svega sam samostalno preventivno otišao u samoizolaciju, a uskoro ću se testirati pa ćete vidjeti da nisam zaražen. Moja kći i supruga su se testirale te su negativne na korona virus’.

Već video snimka pjevačkog nastupa Nine Badrić u kojem ona poziva publiku da s njom zapjeva, a koju je Nacional.hr objavio u utorak, potvrđuje da nije otpjevala tek jednu kiticu jer ju je to tražila njegova kći. Da se radilo o dužem nastupu dodatno potvrđuju i snimke koje je tijekom utorka objavio portal Index.hr. Na tim se snimkama vidi da Lozica gotovo grli Ninu Badrić. Potom je Lozica tijekom srijede napokon potvrdio da je zaražen koronavirusom, te da je u svojoj prvoj reakciji na otkriće Nacionala zapravo on bio taj koji je gnjusno lagao, a nije bio jedini koji je pokušavao sustavno zataškati što se na njegovoj rođendanskoj proslavi dogodilo. Na Lozici ostaje objasniti hrvatskoj javnosti kad se testirao, ako je 18. kolovoza najavio da će se uskoro testirati, te kako je moguće da je 18. kolovoza tvrdio da nije zaražen, a u razgovoru za Index.hr 19. kolovoza tvrdi da se zarazio 10. kolovoza.

U tom kontekstu treba sagledavati i još neke laži koje je Lozica nastavio iznositi u razgovoru za Index.hr za koji je 19. kolovoza rekao i sljedeće:

“Ono što se danas, nakon proteka od mog rođendana, može zaključiti je da se na predmetnoj zabavi nitko nije zarazio covidom-19. Naime, nijedan od mojih prijatelja me nije obavijestio da bi nakon toga obolio, a zbog proteka vremena, do inkubacije bolesti bi zasigurno došlo”.

Tiskano izdanje Nacionala donosi širi kontekst tih zbivanja iz čega se nazire tko sve i zašto sudjelovao u sustavnom zataškavanju tih zbivanja. A bilo je i više onih koji su neposredno nakon otkrića Nacionala u javnosti plasirali lažne demantije.

EKSKLUZIVNO: Nakon nastupa na korona-partyju slavnih, umjesto da je u samoizolaciji, Nina Badrić pozira s Berošem

Komentiraj