EKSKLUZIVNO Tajni ugovori, švicarski bankovni računi i malteška offshore hobotnica iz krunske manipulacije moćnog donatora HDZ-a

footballeaksSkupina hrvatskoj javnosti potpuno nepoznatih stranaca, među kojima se ističe ruski državljanin Aleksandar Aleksandrović Zotov, prijatelj obitelji Zdravka Mamića, najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa, figurira kao skupina suvlasnika Gettysburg Limiteda, fantomske tvrtke s Malte koja je glavni kreditor zagrebačkog nogometnog kluba Dinama. Ta skupina eicljudi predvođena ruskim nogometnim agentom i partnerom Mamićeva sina Marija, osnovala je tu tvrtku istog dana kada je s Dinamom potpisala neobičan ugovor o kreditiranju. Ta offshore tvrtka bila je osnovana upravo zbog plasiranja kredita zagrebačkom Dinamu.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PIŠE:BLAŽ ZGAGA (NEWSWEEK SRBIJA) I BERISLAV JELINIĆ
PODIJELI
Blaž Zgaga novi je suradnik tjednika Nacional. On je poznati slovenski istraživački novinar, ujedno i jedan od ključnih autora i protagonista u aferi Football Leaks. Zgaga je hrvatskoj javnosti otprije poznat kao jedan od koautora hit trilogije, knjige "U ime države" koja se bavi istraživanjem šverca oružja na Balkanu tijekom oružanih sukoba 90-ih, i koja je a prevedena je i na hrvatski jezik. "Reporteri bez granica" imenovali su ga kao jednog od "100 informacijskih heroja" tijekom 2014.