ZBOG PRINCIPIJELNE MINISTRICE obrazovanja iz blizine vrha HNS-a prvi put nakon rekonfiguracije Vlade šalju oštre poruke premijeru Plenkoviću: ‘Blaženka Divjak je razočarana Plenkovićem, misli da mu nedostaje mudrosti, ali je odlučna ići do kraja’

‘Ministrica Divjak nema namjeru dati ostavku. To joj ne pada na pamet. Ako želi da ode, Plenković će je morati sam smijeniti. A onda će postati upitna i njegova vjerodostojnost i opstanak Vlade”, rekao je to za Nacional visoki politički izvor blizak vrhu HNS-a nakon izbijanja skandala zbog načina odabira članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme. Krizi koja je iz toga nastala pridonio je sam premijer Andrej Plenković koji je, umjesto ministrici, podršku dao glavnoj osobi potencijalno odgovornoj za nepravilnosti, a ministrici još pritom poručio da treba pronaći onoga koji medijima distribuira dokumente koje te nepravilnosti razotkrivaju. Ministrica je premijerovim postupkom iznimno razočarana, ali nema namjeru odustati od svojih principa, otkrio je Nacionalov visoki politički izvor koji tvrdi:

Više pročitajte u novom broju Nacionala… 

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakTrump najavio zaokret svoje politike prema Afganistanu, NATO pozdravlja
Sljedeći članakLE BISTRO Sočne domaće rajčice u kreativnim kombinacijama chefa Ane Grgić
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.