EKSKLUZIVNO Karamarkov odgovor na optužbe da je u životopisu lažirao datum završetka studija

Patrik Macek/PIXSELL / privatni album / direktno.HR / NACIONAL

Karamarko otkriva kako je usred studija otišao u JNA u Rašku i Valjevo, gdje se s družio s albanskim Iredentistima i tko ga je preporučio za rad u Državnom arhivu

Službeni dokumenti Vlade koje posjeduje Nacional otkrivaju da postoji mogućnost da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko lažirao vlastiti životopis, i da je to učinio tri puta. Nacional posjeduje službene životopise koje je Karamarko slao u Vladu kada je bio imenovan za šefa SOA-e i ministra unutarnjih poslova. Iz njih proizlazi da je Karamarko studij povijesti okončao 1985., iako su na Filozofskom fakultetu u Zagrebu za Nacional potvrdili da je diplomu stekao 1989.

S tim dokumentima Nacional je suočio Karamarka, a on je pristao otkriti kako je došlo do tih proturječnosti i progovoriti o nekim dosad nepoznatim detaljima iz njegova života tijekom 80-ih.

Karamarko je za Nacional detaljnije nego ranije progovorio o vremenu kada je studirao, služio vojni rok u Jugoslavenskoj narodnoj armiji, potom završavao studij na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, a otkrio je za Nacional i dosad nepoznate detalje o tomu kako se uspio zaposliti u državnom arhivu.

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj