IVAN VRDOLJAK UVJEREN DA ZA ULAZAK HNS-a U VLADU IMA VEĆINU U PREDSJEDNIŠTVU STRANKE, A ANKU MRAK TARITAŠ JOŠ ČEKA MJESTO MINISTRICE GRADITELJSTVA

‘Predložit ću raspravu o ulasku HNS-a u Vladu Republike Hrvatske ili odlazak na nove izbore. Procijenit ćemo što donose novi izbori Hrvatskoj, a što HNS-u. Mislim da je to važno za Hrvatsku, ne samo zbog reforme obrazovanja, nego i zbog razbijanja standardnih stereotipa o politikama u rovovima i podjelama. Legalist sam i prihvatit ću svaku odluku tijela stranke, kako vezano uz koaliciju s HDZ-om, tako i eventualni odlazak na nove izbore, kao i vezano uz moju budućnost u stranci. Ali isto očekujem i od svakog drugog člana stranke”, izjavio je u ponedjeljak popodne za Nacional Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak predsjedništvo stranke želi uvjeriti u to da bi se odlaskom na nove izbore u Hrvatskoj generirao kaos, a da bi ulaskom HNS-a u Vladu profitiralo gospodarstvo i obrazovanje, da bi se time osigurala politička stabilnost, kao i da bi jedino HNS izgubio. Ali smatra da bi HNS izgubio samo kratkoročno. Jedan od najvećih obrata u političkom ponašanju u novijoj hrvatskoj povijesti Vrdoljak želi predstaviti kao žrtvovanje rejtinga vlastite stranke za ono što naziva borbom za bolju Hrvatsku. ”

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakZvečevo podnijelo prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka
Sljedeći članakMUZEJ MIMARA Svečano otvorenje izložbe namještaja ‘Design for Everyone’
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.