EKSKLUZIVNO: Kad su izglasali da Ina MOL-u prepušta prvokup OMV-a Slovenija, hrvatski članovi Uprave dobili 1,06 mil. kn bonusa na plaće iako je 2020. Ina ostvarila 1,3 mlrd. kn gubitka

NIKO DALIĆ pored godišnje bruto plaće od 936.000 kn primio je 425.880 kn bonusa, a Barbara Dorić i Darko Markotić pored jednako tolike plaće primili su po 319.992 kune bonusa. Interni dokument Ine otkriva sumnju u tešku sistemsku korupciju zbog posla koji istražuje Europska komisija

Nacional je ekskluzivno došao u posjed senzacionalnog internog dokumenta Ine koji otkriva kako su hrvatski članovi Uprave Ine Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić prošle 2021. primili ogromne nagradne bonuse, svaki od njih u iznosu većem od 300 tisuća kuna.

Radi se o krajnje kontroverznim stimulacijama koje bude sumnju u još jednu tešku sistemsku korupciju jer su im ti bonusi nominalno isplaćeni za njihov angažman u 2020. Nejasno je na  temelju čega su ti bonusi isplaćeni ako je Ina u 2020. ostvarila povijesno visoki gubitak od 1,138 milijardi kuna.

Dokument u posjedu Nacionala otkriva da su im, pored osnovne godišnje plaće od čak 936 tisuća kuna bruto, što je u neto iznosu otprilike 600 tisuća kuna s raznim dodacima na plaću,  kontroverzne stimulacije isplaćene 2021.

Isplaćene su im iste godine kad je Uprava Ine donijela spornu i za hrvatske energetske interese po svemu sudeći štetnu odluku o kupnji dionica OMV-a Slovenija zajedno s MOL-om, što sada dubinski istražuje Europska komisija.

 

Komentiraj