EKSKLUZIVNO: Evo što sve prodaje tvrtka RM, koja je hrvatskoj policiji prodala uređaj kojim su prisluškivali Rimac

 

Uređaj instaliran u automobilu Josipe Rimac hrvatska policija, otkrio je Nacional, kupila je od talijanske tvrtke RM Costruzioni Elettroniche koja se bavi proizvodnjom uređaja za radiokomunikaciju. Na stranicama tvrtke uređaj RM 300-20530 nije naveden među proizvodima koji se nude jer se radi o sofisticiranoj opremi čija je prodaja u pravilu povjerljive prirode pa je takva bila i transakcija između hrvatske policije i talijanske firme.

Nacional

Nacional je danas objavio ekskluzivnu fotodokumentaciju koja otkriva kako izgledaju sofisticirani uređaji i prislušna oprema putem kojih su istražitelji mjesecima tajno nadzirali telefonsku komunikaciju i kretanje bivše gradonačelnice Knina i državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac.

Tvrtku RM Costruzioni Elettroniche, kako se navodi na njhovim stranicama, osnovao je Remo Marchioni 1974. godine u mjestu Poretta Termes ciljem da budu aktivni na polju radiokomunikacije, posebno u proizvodnji uređaja za radio-primopredajnike.

Dodaju da su postavili modernu strukturu s učinkovitom prodajnom mrežom, a na tržište ‘izbacili viskokvalitetne proizvode po konkurentskim cijenama’.

Kako je naveo Remo Marchioni, ‘tvrtka od početka ulaže u istraživanje i razvoj te ima skupinu specijaliziranih inženjera i tehničara koji se bave razvojem novih proizvoda, uz podršku najnaprednijih instrumenata kako bi u potpunosti zadovoljili zahtjeve klijenata’. Dodaje da ‘testiranje proizvoda prije isporuke osigurava maksimalno jamstvo pouzdanosti’.

Tvrtka u svojoj ponudi ima pretvarače, linearne pojačivače te izvore napajanja. No, kako u ponudi na njihovoj stranici nema spomenutog modela 300-20530, gotovo je sigurno da RM u ponudi ima još sofisticirane opreme čija je prodaja u pravilu povjerljive prirode.

Tvrtka ima podružnice u Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Luksemburgu, Rusiji, Finskoj, Grčkoj, Japanu, Kini, Velikoj Britaniji, SAD-u, Urugvaju, Čileu, Australiji te Kazahstanu.

Kako je danas objavio Nacional, riječ je o modelu RM 300-20530, kupljen od tvrtke RM za 80 tisuća eura. Uređaj ima bateriju koja traje čak šest mjeseci. Više eksluzivnih fotografija pogledajte u današnjem broju Nacionala.

 

KAMO JE NESTALA MEMORIJSKA KARTICA s kompromitirajućim razgovorima Rimac s najmanje 5 ministara, što DORH skriva

Komentiraj