Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

EKSKLUZIVNO: DRAMA NA PRISAVLJU Kovačić izgleda pogriješio pri slanju prijave, mogao bi biti diskvalificiran

Više izvora bliskih HRT-u ispričalo je za Nacional.hr da se ondje odvija prava drama na natječaju za glavnog ravnatelja HRT-a. Tvrdi se da je do drame došlo jer je Siniša Kovačić, v.d. ravnatelja HRT-a, izgleda napravio tehničku pogrešku koja bi ga mogla diskvalificirati iz tog natječaja.

Kovačić je izgleda svoju prijavu na taj natječaj poslao izravno u ekspedit, službu unutar HRT-a gdje pristiže pošta. To možda i ne bi trebao biti problem da u tekstu objave tog javnog natječaja ne stoji i sljedeće: ‘Prijava na natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja HRT-a s priloženim dokazima o udovoljavanju uvjetima podnosi se isključivo poštom u zatvorenoj omotnici… Nepotpisane, nepotpune i nepravovremene prijave, kao i prijave dostavljene elektroničkom poštom, telefaksom ili na drugi način koji nije određen odredbama ovog javnog natječaja, smatrat će se nevaljanim i neće se razmatrati’.

Drugim riječima, ako su točne tvrdnje da je Kovačić svoju prijavu poslao ekspeditom HRT-a, nadzorni odbor HRT-a, koji bi 6. svibnja, u četvrtak, trebao otvoriti pristigle prijave kandidata, Kovačićevu ponudu ne bi niti trebao razmatrati.

Izvori upućeni u zbivanja na HRT-u tvrde da se ekspedit HRT-a u koji pristiže pošta sada pokušava preimenovati u pisarnicu, kako bi se Kovačićevu ponudu napravilo pravovaljanom.   

Tvrdi se da su se na natječaj još prijavili Domagoj Burić, Dinko Čutura, Ante Rončević i Josip Jurčević.

Komentiraj