INTERNI DOKUMENTI JADROLINIJE otkrivaju moguće teške makinacije pri nabavi skupih katamarana iz Singapura, zbog čega ministar nema povjerenja u predsjednika Uprave iza kojeg stoji premijer Andrej Plenković i time dovodi u pitanje njegovu reputaciju DAVID SOPTA: ‘I ja tražim istragu, neka se počiste odgovorni ako je bilo korupcije’

U tijeku je nova velika drama u vladi premijera Andreja Plenkovića. Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, želi smijeniti kompletnu Upravu Jadrolinije, strateški važne državne brodarske tvrtke koju kao predsjednik Uprave vodi David Sopta, čovjek od povjerenja premijera Andreja Plenkovića.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORBERISLAV JELINIĆ, ORHIDEA GAURA HODAK I HRVOJE BAJLO
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: VRSALJKO “Dat ću 300 posto da budem spreman”
Sljedeći članakRESTORAN PASSAROLA Ekskluzivno uređen prostor u centru Hvara proširio terasu
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.