PITANJE JE LI ZDRAVSTVENO STANJE premijera Plenkovića takvo da ne dovodi u pitanje njegovo obnašanje premijerske dužnosti, dospjelo je u središte pozornosti sredinom proteklog tjedna, kada je iz Vlade potvrđeno da je Plenković oslobođen služenja vojnog roka u JNA zbog urođene anemije

‘UZIMAO SAM PRIPRAVKE ŽELJEZA I POTPUNO SAM SPOSOBAN OBNAŠATI PREMIJERSKU DUŽNOST’ 

Odgovorno tvrdim da moja urođena anemija ni na koji način negativno ne utječe na obnašanje moje premijerske dužnosti. Iako je to načelno moja privatna stvar, zbog prirode posla koji obavljam želim razjasniti tu situaciju pred hrvatskom javnosti”, izjavio je za Nacional premijer Andrej Plenković. Plenković je to za Nacional izjavio u ponedjeljak poslijepodne u svom uredu, gdje je primio autora ovog teksta kako bi detaljnije opisao zašto je oslobođen služenja vojnog roka i odgovorio na pitanje utječe li njegovo zdravstveno stanje na obnašanje premijerske dužnosti.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakŽalbeni sud saslušat će argumente oko Trumpove zabrane
Sljedeći članakHAK Olujna bura otežava promet
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.