Ekskluzivni flautistički koncert Ane Votoupal

Saša Zinaja

U Muzeju suvremene umjetnosti prošlog petka održan je ekskluzivni flautistički koncert Ane Votoupal koju su na klaviru pratili Ivan Batoš i Franjo Bilić. Organizatori koncerta bili su Rotary klub Zagreb Medvedgrad i Udruga Hrvatsko zajedništvo, a uz pomoć više drugih Rotary i Lions klubova iz Zagreba (LC Zagreb, LC Zrinjevac, RC Zagreb Maksimir, RC Zagreb Gradec i RC Zagreb Donji Grad), Muzeja suvremene umjetnosti, te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Tijekom svog dosadašnjeg akademskog obrazovanja Ana Votoupal sudjelovala je na nizu međunarodnih natjecanja iz flaute, komorne glazbe i solfeggia, na kojima je više puta bila i nagrađivana. Usavršavala se kod profesionalnih flautista, odličnih pedagoga i komornih glazbenika, solista te specijalista za staru i jazz glazbu na seminarima i majstorskim tečajima flaute kod Renate Penezić, Giorgia Marcossia, Mateja Zupana, Hansgeorga Schmeisera, Jana Ostrya, Rachel Brown, Pierrea-Yves Artauda, Wissama Boustanya, Jamesa Newtona, Damjana Krajačića, Boglarke Kiss, Emmanuela Pahuda, Karla-Heinz Schutza, Andreje Brachfeld, Gaspara Hoyosa i Jasmine Choi.

U Karlovcu je 2015. pobijedila na međunarodnom flautističkom natjecanju Hrvatske flautističke akademije (CFA-Croatia Flute Academy) i osvojila jednogodišnju školarinu na jednoj od najprestižnijih svjetskih akademija Ecole Normale de Musique de Paris te specijalnu nagradu predsjednika žirija Pierrea-Yvesa Artauda, plaćeni međunarodni simpozij flaute “La Traversiere” za 2016. Na koncertu Ane Votoupal okupilo se dvjestotinjak posjetitelja. Sav prihod od ulaznica iskoristit će se kako bi se olakšao njen boravak u Parizu na jednogodišnjoj stipendiji.

Komentiraj