Nacional otkriva kako je Todorić u Nizozemskoj osnivao sumnjive firme na čije su račune sjedale stotine milijuna eura

Šokantni saldo u Amsterdamu: izvukao 200 mil. eura sumnjive dividende, sam sebi preplaćivao dionice Mercatora i procijenio da Agrokor vrijedi tri puta manje od ukupnog duga koncerna

Nacional posjeduje ekskluzivne nizozemske dokumente koji otkrivaju nove razmjere financijskih manipulacija i akrobacija Ivice Todorića. Ti dokumenti pokazuju da je Todorić nizozemskim vlastima prikazao da vrijednost 95 posto dionica Agrokora doseže 1,7 milijardi eura. Ako se uzme u obzir da su ukupne obveze koncerna dosegle 40,4 milijarde kuna, što je tek nešto manje od šest milijardi eura, relativno lako može se zaključiti da je potrebno otpisati gotovo dvije trećine ukupnog duga koncerna. To bi trebale biti polazne osnove uoči pregovora Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Vlade za Agrokor, s vjerovnicima.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakTOLUŠIĆ ‘Procesi u Agrokoru neće naštetiti poljoprivredi’
Sljedeći članakODGOĐENO ROČIŠTE Sanader hospitaliziran u KBC Zagreb
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat. Blaž Zgaga je poznati slovenski istraživački novinar, ujedno i jedan od ključnih autora i protagonista u aferi Football Leaks. Zgaga je hrvatskoj javnosti otprije poznat kao jedan od koautora hit trilogije, knjige "U ime države" koja se bavi istraživanjem šverca oružja na Balkanu tijekom oružanih sukoba 90-ih, i koja je a prevedena je i na hrvatski jezik. "Reporteri bez granica" imenovali su ga kao jednog od "100 informacijskih heroja" tijekom 2014.