EKSKLUZIVNI DOKUMENTI: ‘FRANJO TUĐMAN do svibnja 1942. radio je za ustašku vladu’

NACIONAL I PRIVATNI ARHIV

ARHIVSKA GRAĐA NDH, izjave svjedoka i sadržaj knjige Josipa Manolića ‘Špijuni i domovina’ otkrivaju da je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman cijelog života skrivao da je do lipnja 1942. radio za ideološki čisto Ministarstvo domobranstva Nezavisne države Hrvatske

Nisam bio siguran je li mladi Tuđman prikriveni ustaša ili skojevac”, napisao je Josip Manolić opisujući dilemu koja ga je mučila sve do ljeta 1942. i otkrivajući tajnu koju je sve do konca proteklog tjedna pažljivo čuvao.

Nacional je dobio uvid u kopije ekskluzivnih povijesnih dokumenata koji potvrđuju ono što je u svojoj knjizi “Špijuni i domovina” opisao bivši hrvatski premijer Josip Manolić i predstavio to kao jednu od najvećih tajni o kojoj je šutio više od sedamdeset godina.

Ta Manolićeva knjiga zapravo je drugi dio njegove političke autobiografije i na hrvatskom tržištu pojavit će se kroz nekoliko dana. Koncem proteklog tjedna, prvi u Hrvatskoj, urednici Nacionala mogli su je pročitati. Već na prvim stranicama Manolić otkriva tajnu koju je čuvao više od sedamdeset godina, o čemu je detaljno progovorio i u razgovoru za Nacional. Prema Manolićevu svjedočenju, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman cijelog života je iz nepoznatih razloga prešućivao jedan povijesno značajan detalj vlastite biografije.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj