U organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar u tome vukovarsko-srijemskom gradu održava se trodnevni ronilački kamp “Vukovar 2017.” u kojem sudjeluje oko stotinjak ronilaca iz cijele Hrvatske koji su u subotu sudjelovali u akciji čišćenja korita Dunava.

“Cilj akcije je zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti te zaštita raznih biljnih i životinjskih vrsta koje u njoj obitavaju. Mnogi od nas neodgovorno odbacuju plastične predmete i drugi nerazgradivi otpad u ovu prekrasnu rijeku i zato već godinama organiziramo ovu akciju”, rekao je predsjednik vukovarskog ronilačkog kluba Mario Kamenjaš.

Akciju čišćenja Dunava pozdravio je i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček koji je ocijenio kako su građani svjesni da se Dunav ne može očistiti u potpunosti na ovakav način, “ali je bitna poruka koja se ovom akcijom šalje i pobuđuje svijest građana da je Dunav rijeka na koju svi trebamo biti ponosni i na koju se naš grad naslanja”.

Komentiraj