– Obiteljima 66 žrtava nesreće Airbusa A320 EgyptAira koji se prije mjesec dana srušio u Sredozemno more, ta će aviokompanija isplatiti po 22.000 eura, rekao je u ponedjeljak za AFP njezin predsjednik Safwat Mussallam.

Taj će se iznos isplatiti neovisno o odšteti koju će osiguravateljske tvrtke isplatiti naknadno ovisno o odgovornosti različitih sudionika nesreće koja će se utvrditi istragom dok uzroci nesreće i dalje ostaju nerasvijetljeni.

EgypAirov zrakoplov na letu MS804 iz Pariza u Kairo srušio se 19. svibnja između Krete i sjeverne egipatske obale sa 66 putnika i članova posade, među kojima 40 Egipćana, pošto je neočekivano nestao s radarskih zaslona.

“Osiguravatelji (EgyptAira) će isplatiti odštetu veću od 22.000 eura za svaku žrtvu”, rekao je Mussallam, dodajući ipak da će to učiniti “nakon izdavanja smrtovnica i izjava o nasljedstvu za svaku obitelj”.

Egipatsko istražno povjerenstvo objavilo je u nedjelju da je počelo analizirati podatke dviju crnih kutija Airbusa A320 koje su u četvrtak i u petak izvučene iz mora. Međuti, izvori u povjerenstvu priopćili su ranije u ponedjeljak da će za nekoliko sati saznati mogu li se spasiti bilo kakvi podaci iz crnih kutija budući da su obje jako oštećene.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakPupovac o susretu Kolinde i Vučića: Ovo je probijanje leda
Sljedeći članakDel Bosque: Hrvatska nije samo Modrić
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.