EFEKT UPOZORENJA Zbog svastike na Poljudu UEFA će teško kazniti Hrvatsku

Nakon što je disciplinska komisija UEFE 16. sprnja trebala donijeti odluku o kazni HNS-u zbog svastike na Poljudu, u Nyonu su je ipak odlučili pomaknuti za 23.srpnja.

Hrvatskoj je još ranije određena kazna od jedne utakmice pred praznim tribinama zbog nereda navijača u Milanu. Vatreni su tu utakmicu odradili na Poljudu, ali i tamo nije moglo proći bez incidenata iako publike nije bilo. Podsjećamo, u utakmici protiv Talijana na travnjaku je uočena velika svastika koja je razno raznim kemikalijama bila preko noći ucrtana u teren, a HNS i Vatrene sada vrlo vjerojatno očekuje još teža kazna.

– Očekujem jake i učinkovite sankcije koje će imati za cilj ne samo kažnjavanje odgovornih za incident, već i da budu efekt upozorenja za sve klubove i saveze – rekao je Colantuono za Al Jazeeru, inače profesor sportskog prava u Milanu, te sudac i medijator na Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

 Osim HNS-a i savez BiH čeka svoje izricanje presude zbog rasističkog ispada navijača na utakmici protiv Izraela.

– Moramo imati u vidu da nijedna od sankcija, govoreći o slučajevima Hrvatske i BiH, neće izgledati kao nepoštena ili disproporcionalna u svjetlu hitnosti UEFA-e i nacionalnih saveza da izbore sigurnost i obrane sportske principe i fair-play.

Komentiraj