Tomislav Čuveljak

EDO MAAJKA ‘Glazba mi pomaže nositi se sa svojim psihičkim problemima’

Novi album Ede Maajke ‘Put u plus’ proglašen je najboljim u godišnjoj Nacionalovoj anketi u kojoj je 30-ak novinara koji prate glazbu pohvalilo album rekavši da je taj glazbenik jedinstveni pripovjedač, odličan reper i autor

Šesti album Ede Maajke, objavljen nakon poduže izdavačke pauze od šest godina, po svemu sudeći njegov je najbolji album. Gotovo svih 30-ak novinara koji prate domaću glazbenu scenu uvrstilo je njegov novi album “Put u plus” među najbolja izdanja objavljena u 2018. godini. Album je koncertno predstavljen na njegovu samostalnom koncertu početkom studenog prošle godine u Domu sportova, gdje se i sam uvjerio koliko ga se publika zaželjela i koliko je u par mjeseci zavoljela nove pjesme. Pjesme s albuma kojim je ponovo dokazao da je jedinstveni pripovjedač, odličan reper i autor koji zna kako sjediniti tekst i glazbu u cjelinu koja udara gdje i kako treba. Zato ga je Nacional i proglasio najboljim albumom godine, što je bio dodatan povod za razgovor s Edom Maajkom.

NACIONAL: Imali ste vrlo jaku konkurenciju za ovogodišnje najbolje diskografsko izdanje po anketi tjednika Nacional. Je li vas iznenadio izbor hrvatskih glazbenih kritičara koji su vaš album “Put u plus” proglasili najboljim izdanjem objavljenim u Hrvatskoj 2018. godine?

Odlično iznenađenje za kraj godine! Hvala svima…

Pročitajte više u novom broju Nacionala..

Komentiraj