Novi album Ede Maajke ‘Put u plus’ proglašen je najboljim u godišnjoj Nacionalovoj anketi u kojoj je 30-ak novinara koji prate glazbu pohvalilo album rekavši da je taj glazbenik jedinstveni pripovjedač, odličan reper i autor

Šesti album Ede Maajke, objavljen nakon poduže izdavačke pauze od šest godina, po svemu sudeći njegov je najbolji album. Gotovo svih 30-ak novinara koji prate domaću glazbenu scenu uvrstilo je njegov novi album “Put u plus” među najbolja izdanja objavljena u 2018. godini. Album je koncertno predstavljen na njegovu samostalnom koncertu početkom studenog prošle godine u Domu sportova, gdje se i sam uvjerio koliko ga se publika zaželjela i koliko je u par mjeseci zavoljela nove pjesme. Pjesme s albuma kojim je ponovo dokazao da je jedinstveni pripovjedač, odličan reper i autor koji zna kako sjediniti tekst i glazbu u cjelinu koja udara gdje i kako treba. Zato ga je Nacional i proglasio najboljim albumom godine, što je bio dodatan povod za razgovor s Edom Maajkom.

NACIONAL: Imali ste vrlo jaku konkurenciju za ovogodišnje najbolje diskografsko izdanje po anketi tjednika Nacional. Je li vas iznenadio izbor hrvatskih glazbenih kritičara koji su vaš album “Put u plus” proglasili najboljim izdanjem objavljenim u Hrvatskoj 2018. godine?

Odlično iznenađenje za kraj godine! Hvala svima…

Pročitajte više u novom broju Nacionala..

Komentiraj

PREKOTomislav Čuveljak
Podijeli objavu
Prethodni članakKRSTIČEVIĆ “Ne smatram se odgovornim”
Sljedeći članakTRUMP “Najlakše proglasiti izvanredno stanje, ali neću”
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.