Pozitivan koncert, facebook.com

Editors, Hladno pivo i Pipsi predvode lineup ‘Pozitivnog koncerta’

‘Pozitivan koncert’, naš najveći i najdugovječniji domaći dvoranski glazbeni događaj, održat će se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 30. studenog i subotu 1. prosinca.

Rekordno četrnaesto izdanje “Pozitivca” bit će njegovo najjače izdanje u povijesti, a predvode ga Editors, Hladno pivo i PipsChips&Videoclips.

Po prvi put će line up predvoditi jedan inozemni bend, a riječ je o britanskoj grupi ‘Editors’, velikim miljenicima ovdašnje publike, headlineru major festivala poput Roskildea i Rock Werthera. Grupa koja je nekoliko puta bez problema rasprodavala Tvornicu kulture sada će stati na pozornicu Veliki dvorane Doma sportova.

‘Hladno pivo’ i ‘PipsChips&Videoclips’, koji će svaki izvesti puni koncertni set, čine drugi par glavnih izvođača. Pivu će ovo biti posljednji veliki nastup u godini u kojoj slave 30. obljetnicu benda, dok će Pipsi prvi put zasvirati u svom gradu nakon trijumfalnog nastupa pred 10 tisuća ljudi na Zagreb Beer Festu.

Grupa ‘Jonathan’ upisat će svoju drugu svirku na Pozitivcu, dok “debitante” čine čak četiri izvođača – ‘Nipplepeople’ (njihov jedini nastup u Zagrebu u dogledno vrijeme), M.O.R.T., Ischariotzcky i Bojana Vunturišević.

Po danima program izgleda ovako:

Petak (30. studenog) – Editors, Nipplepeople, Jonathan, Bojana Vunturišević

Subota (1. prosinca) – Hladno pivo, PipsChips&Videoclips, M.O.R.T., Ischariotzcky

Misija Pozitivnog koncerta

Pozitivan koncert, u organizaciji Udruge HUHIV i LAA-a, u svojih je trinaest godina postao najvažniji domaći glazbeni događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji uopće. Sam Pozitivac jedna je od akcija HUHIV-a kojim se ukazuje na probleme vezane uz AIDS i HIV. Edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima osobama i osobama s rizičnim ponašanjem te borba za AIDS free generaciju glavni su ciljevi HUHIV-a i našeg najvećeg dvoranskog koncerta.

Komentiraj