EDDIE VEDDER Frontmen grupe Pearl Jam otkrio da je nekoliko članova grupe bilo ‘na rubu smrti’

Autor:

The band Pearl Jam during a concert at the Palau Sant Jordi, on July 6, 2024, in Barcelona, Catalonia (Spain). Pearl Jam is a grunge band, considered to be one of the most important bands of the 1990s. To date, the band has sold an estimated 70 million records worldwide. The albums 'Vitalogy' and 'Ten' have been included by Rolling Stone magazine in its list of the 500 best albums in history. The band has been inducted into the Rock and Roll Hall of Fame and their singer Eddie Vedder is ranked seventh on Rolling Stone's list of the 100 greatest singers of all time. Kike Rincón / Europa Press 07/04/2024 (Europa Press via AP)

Kike Rincón

Pjevač grupe Pearl Jam Eddie Vedder otkrio je da je nekoliko članova grupe pogodila teška plućna infekcija, usporedivši tu bolest s “iskustvom na rubu smrti”, zbog čega su otkazali nedavne nastupe u Londonu i Berlinu. Vedder je opisao zastrašujuću bolest nalik plućnom bronhitisu koja je pogodila nekoliko članova benda, što je izazvalo strah od hospitalizacije.

Tijekom koncerta u Barceloni, 59-godišnji pjevač govorio je o “zastrašujućem” iskustvu njega i nekoliko članova benda jer nisu mogli disati i strahovali su da se neće izvući živi.

“Prošlog tjedna doživjeli smo iskustvo na rubu smrti. Bilo je vrlo neugodno i zastrašujuće. Osjećao sam kao da imam bronhitis. Osjećao sam da ne mogu disati i da možda neću preživjeti noć i da ću možda morati otići u bolnicu. Shvatio sam koliko je ovaj život dragocjen, da smo sretni što živimo na Zemlji i da možemo putovati i svirati pred nevjerojatnim ljudima poput vas večeras. Bilo je to potresno iskustvo. Neću to brzo zaboraviti, a nećemo zaboraviti ni ovu večer”, rekao je publici Vedder.

Neki su tvrdili da je bend otkazao nastupe zbog slabe prodaje ulaznica, ali obožavatelji su ga branili nakon što su čuli njegov govor.

“Upravo sam slušao Eddieja da govori o tome kako su se razboljeli. Ako ste još uvijek uvjereni da su otkazali koncerte zbog slabe prodaje karata, onda vam nemam ništa više reći”, napisao je jedan fan na X-u.

U izjavi u kojoj se ispričavaju zbog otkazivanja koncerta u Berlinu prošlog tjedna, bend je napisao: “Znamo da mnogo ljudi troši svoje vrijeme, novac i emocionalnu energiju kako bi nabavili ulaznice i vidjeli bend i srce nas boli što vas moramo razočarati.”

Američki dio turneje Pearl Jama, na kojoj promovira svoj album “Dark Matter”, zakazan je u kolovozu, nakon što se članovi benda potpuno oporave, a onda grupa odlazi u Australiju i Novi Zeland.

UVJETI PRENOŠENJA ČLANAKA: Svi članci objavljeni u izdanjima Nacional News Corporationa njegovo su vlasništvo. Nacional News Corporation dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka iz svojih izdanja u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka isključivo kao kratku vijest od najviše deset redaka (300 znakova) uz obavezno navođenje izvora. Nacional News Corporation tužit će prekršitelje pred sudom u Zagrebu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.