Eddie Murphy ponovo će biti “Policajac s Beverly Hillsa”

Kompanija Netflix kupila je prava na snimanje nastavka poznate akcijske komedije iz osamdesetih godina „Policajac s Beverly Hillsa“, pri čemu je potvrđeno da će Eddie Murphy ponovo glumiti glavnu ulogu dok će Jerry Bruckheimer producirati film. Najavljeno je da će film režirati belgijski redatelji Adil El Arbi i Bilall Fallah čiji film „Bad Boys for Life“ s Willom Smithom i Martinom Lawrenceom u siječnju dolazi u kina.

Četvrti do popularne franšize trebao se snimati još 2015. godine ali je kompanija Paramount u posljednjem trenutku odustala od realizacije. Prva tri filma iz franšize snimljena su 1984., 1987. i 1994. godine i zaradili su u kinima diljem svijeta 735.5 million milijuna dolara ukupno. Filmove su režirali Martin Brest, Tony Scott i John Landis. Frannšiza je započeta pričom o nekonvencionalnom detektivu Axelu Foleyu (Murphy) iz Detroita koji dolazi u Los Angeles kako bi istražio smrt svog prijatelja.

Ovaj potez jača odnose kompanije Netflix i 58-godišnjeg Eddia Murphyja. Naime, upravo je Netflix, kao producentska kompanija, zaslužna za ovogodišnji povratak Murphyja s hvaljenim filmom „Dolemite Is My Name“, a spominje se i kako bi Murphy mogao snimiti za Netflix stand-up show. Ujedno, Murphy će za kompaniju Paramount snimiti još jedan nastavak i to filma „Princ otkriva Ameriku“ (Coming To America) iz 1988. godine.

Komentiraj