Ed Norton smatra pokvarenim objašnjenje zbog čega više ne glumi Hulka

Glumac Edward Norton, očigledno, i dalje ne može prežaliti što ga je kompanija Marvel izbacila iz filmske franšize „Osvetnici“ u kojoj je trebao glumiti Hulka. Norton je još 2008. godine glumio u filmu „Nevjerojatni Hulk“ i očekivalo se da će to isto ponoviti u „Osvetnicima“. Međutim, 2010. godine, kada se počeo pripremati prvi film „Osvetnici“, objavljeno je kako Hulka neće glumiti Edward Norton već Mark Ruffalo. O tome je govorio u jučerašnjem velikom intervjuu za New York Times gdje je tu odluku kompanije Marvel i njihovog čelnika Kevina Feigea nazvao „pokvarenom“.

Norton je, za početak, podsjetio kako je trebao snimiti dva filma o Hulku, ali je snimljen samo jedan. Snimanje tog filma bilo je obilježeno sukobima Nortona i redatelja Louisa Leterriera. Norton je pred početak snimanja tražio od kompanije Marvel, pa i dobio, mogućnost da mijenja neke dijelove predviđenog scenarija. Nakon što je film snimljen, u montaži su izrezane sve scene na kojima je Norton insistirao, što se, javna je tajna, pretvorilo u sukob između njega i redatelja.

U kompaniji Marvel nisu najbolje prihvatili takvo Nortonovo ponašanje, te su ga 2010. izbacili iz filma „Osvetnici“, a ulogu Hulka dodijelili Marku Ruffalu. U službenom priopćenju, kompanija Marvel je navela kako njihova odluka nije donesena zbog financijske situacije, već zato što traže „glumca koji će pridonijeti kreativnosti i duhu suradnje s ostalim glumcima“. Odgovor Edwarda Nortona i njegovih suradnika bila je da je ova poruka Kevina Feigea i Marvela uvredljiva s ciljem da se Norton ocrni. Tvrdili su kako je Feige bio oduševljen s Nortonom, kako su pregovarali o njegovom honoraru u filmu „Osvetnici“ i kada se činilo da su blizu dogovora, odjednom im je javljeno da su odlučili da se s ulogom Hulka krene u novom smjeru. Smatraju da je odluka donesena temeljem financijskih faktora, a Feigeovu tvrdnju smatraju neprofesionalnom, neiskrenom i klevetničkom.

Obrazlažući za New York Times što se tada događalo, Norton je rekao kako nema problema u odnosima između njega i Kevina Feigea, ali je njegovo objašnjenje situacije nazvao „pokvarenim“. „Branili su brend ili tako nešto. Iskreno, ja bih tražio više novaca od onog što su mi oni bili spremni platiti. Ali to nije razlog zbog čega sam želio glumiti u još jednom filmu o Hulku“, rekao je Norton dodajući da dioničari kompanije Disney, koja je vlasnik kompanije Marvel, moraju biti zadovoljni jer Kevin Feige na najbolji način izvršava financijske planove. Ipak, u to vrijeme je kompanija Marvel bila poznata kao vrlo štedljiva kada su u pitanju  glumački honorari.

Kada mu je novinar New York Timesa rekao da je poznat po tome što je s njim teško surađivati, Norton mu je odgovorio kao se ta priča vuče još od 1998. godine kada je glumio u filmu „American History X“ čiji je scenarij napisao njegov prijatelj  David McKenna. Norton je priznao da su obojica strastveni kada je u pitanju posao, ali bi na kraju jedan drugom stisnuli ruku. Norton je dodao kako mu je dosadno pričati o sebi kao glumcu koji se svađa s redateljima i želi mijenjati scenarije jer je to priča iz vremena kada je imao 28 godina.

Inače, novi film Edwarda Nortona je „Motherless Brooklyn“, koji je on režirao te tumači jednu od dvije glavne uloge, pored Brucea Willisa. Film će se u američkim kinima početi prikazivati 1. studenoga.

Komentiraj