Krajem rujna izlazi ‘Echo chamber’, drugi album grupe The Strange nastao suradnjom članova hrvatske grupe The Bambi Molesters, koja se u međuvremenu raspala, i američkog producenta Chrisa Eckmana koji živi u Sloveniji

Nakon što je još prije 20 godina pokazao svoju naklonost spram hrvatske surf grupe The Bambi Molesters, proslavljeni američki glazbenik Chris Eckman započeo je i suradnju s njima. Osim što je radio na nekim njihovim albumima kao producent i suradnik, sisački surferi i nekadašnji član američke rock grupe iz Seattlea The Walkabouts osnovali su zajednički bend pod nazivom The Strange. Kako se Eckman u to vrijeme stalno nastanio u Sloveniji, gdje i danas živi sa svojom obitelji, mogli su intenzivno surađivati, a rezultat toga bio je album „Night of Forgoten Films“ 2004. godine. Album su hrvatski glazbeni kritičari uvrstili među najbolje albume objavljene u Hrvatskoj te godine.

Eckman je osnovao diskografsku kuću Glitterbeat Records specijaliziranu za world music. Nju je već treću godinu za redom najprestižniji sajam world music glazbe na svijetu WOMEX (World Music Expo) izabrao za najbolju diskografsku kuću, a za nju danas snimaju neki od najvažnijih world music izvođača. Eckman i dalje pronalazi nove izvođače, završio je nedavno snimanje novog albuma grupe The Strange, a u sljedećih pola godine planira objaviti još pet albuma na kojima je osobno sudjelovao.

NACIONAL: Što vas je potaknulo da se nakon punih 13 godina ponovo nađete s grupom The Bambi Molesters i oživite grupu The Strange?

Ekipa iz Vintage Industrial bara nas je zamolila da održimo koncert povodom godišnjice kluba i ta nam je ideja zazvučala vrlo primamljivo i zabavno. Nakon razgovora smo odlučili nastaviti s radom te snimiti još jedan album grupe The Strange, no taj je koncert u prosincu 2016. godine bio ključan…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOMARE MILIN/CHRISECKMAN.NET
Podijeli objavu
Prethodni članakPolicija zaustavila Vučića na cesti za selo Banje, Haradinaj potvrdio zabranu
Sljedeći članakVladajuća koalicija u Njemačkoj bez većine, socijaldemokrati u trajnoj krizi
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.