ECDC objavio novu koronakartu, hrvatska obala i dalje je narančasta

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je u četvrtak novu koronakartu Europske unije. Hrvatska obala i ovaj je tjedan narančasta, dok je unutrašnjost zemlje ostala ‘u zelenom’.

Južni dio Francuske, Irska, Španjolska i Portugal gotovo su potpuno u crvenom, kao i većina Grčke. Sjeverni dio Francuske i većina Italije su narančasti.

PHOTO: Screenshot/ECDC

Činjenica što je hrvatska obala u narančastom ne bi trebala utjecati na turizam. Područja u narančastom, naime, uglavnom ne zahtijevaju od svojih građana razne uvjete prilikom povratka s odmora, kao što to čine zemlje u crvenom.

U Hrvatskoj je trenutno više od milijun turista. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac rekla je u četvrtak da je u dosadašnjem dijelu sezone Hrvatska prepoznata kao najsigurnija destinacija na Mediteranu.

“Danas imamo više od milijun turista, ali to nas obvezuje da budemo odgovorni, jer su turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu destinaciju”, istaknula je Brnjac nakon sjednice vlade, dodavši da je potrebno nastaviti se odgovorno ponašati i pridržavati se svih epidemioloških mjera. “To nam je siguran način da imamo i sigurnu turističku sezonu do kraja”, poručila je.

Nikolina Brnjac: “Moramo ostati najsigurnija destinacija Mediterana”

 

Komentiraj