Njemačke vlasti u nedjelju su pustile na slobodu trojicu Britanaca uhićenih u Njemačkoj u subotu nakon što je njihova konverzacija u avionu EasyJeta iz Slovenije za London pobudila sumnju pilota koji je sletio na aerodrom u Koelnu.

“Kaznena istraga protiv njih je zaustavljena. Nisu pronađeni nikakvi dokazi”, rekao je glasnogovornik lokalne policije. “Sada vjerujemo da nije bilo realne terorističke prijetnje”.

To je potvrdio i predstavnik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Andrej Šter.

“Primili smo informaciju njemačke policije prema kojoj se, po dosad poznatim podacima, skoro sigurno može isključiti teroristička pozadina tog slučaja”.

Posada aviona odlučila se za prisilno slijetanje nakon što su neki putnici u zrakoplovu čuli da su dvojica putnika, za koje se kasnije pokazalo da su britanski državljani, razgovarali o bombi i eksplozivu, a uz tu dvojicu još jednog putnika zadržala je njemačka policija, a let nije nastavljen.

Pokazalo se da nitko nije bio ugrožen i da stvarna teroristička prijetnja nije postojala, kazao je Šter.

Reuters javlja da je devetero ljudi primilo liječničku pomoć, od 151 koliko ih je ukupno bilo u zrakoplovu Airbus 319.

Ljubljanski aerodrom objavio je da je prtljaga spomenute trojice putnika koji su navodno u Sloveniji boravili na službenom putu bila sigurnosno pregledana, u skladu sa svi predviđenim protokolima.

Zasad nije poznato kada će trojica Britanaca otputovati za London, a ostali putnici krenuli su drugim EasyJetovim zrakoplovom u nedjelju.

Komentiraj