DŽEKO: “Razočaran sam kao navijač i kao igrač i kao kapetan”

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija nije se uspjela kvalificirati na Europsko prvenstvo 2020. godine kroz kvalifikacije. Ipak, plasman na EURO još uvijek može izboriti preko doigravanja.

Kapetan Edin Džeko oglasio se na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Iza nas su još jedne kvalifikacije u kojima smo mogli i morali mnogo više. Znam da su svi razočarani, jer sam i ja sam razočaran kao navijač i kao igrač i kao kapetan. Imam 33 godine i jedina neispunjena želja, jedini neispunjeni san je da sa svojom reprezentacijom igram na Europskom prvenstvu.

Kroz kvalifikacije nismo uspjeli u tome i nećemo se lagati – bili smo loši. Podbacili smo i nismo sretni zbog toga. Nismo bili na našem nivou, nitko od nas i nismo zaslužili plasirati se na Europsko prvenstvo. Možemo danima pričati zbog čega je to bilo tako. Činjenica je da nismo uspjeli, ali i da imamo novu šansu.

Hajde da zaboravimo na sve što se događalo i da kroz par mjeseci, kada nas očekuje utakmica doigravanja, svi zajedno pokušamo ostvariti plasman na Euro. Kad kažem svi zajedno, mislim zaista na sve, počevši od igrača, navijača, medija, saveza, stručnog stožera, svih nas skupa, jer samo kao tim, koji podrazumijeva sve nabrojane, možemo uspjeti.

Moramo stvoriti pozitivnu energiju, jer svi imamo zajednički cilj i svi volimo BiH. San nas igrača je da igramo velika natjecanja, a mnogima od nas bliži se i kraj karijere, ne želim da se sutra pogledamo u ogledalo i shvatimo da smo propustili ispuniti naše snove.

Kao kapetan, kao igrač, kao navijač jedne i jedine naše domovine, obećajem da ću, zajedno sa svojim suigračima, na terenu dati sve od sebe da ostvarimo plasman, ali treba nam vaša pomoć. Toliko puta ste nas bodrili, toliko puta bili naš vjetar u leđa, ali često smo vas znali iznevjeriti, kako vas, tako i sami sebe. Svi zajedno trebamo vjerovati da je uspjeh moguć i svi zajedno trebamo koračati ka istom cilju – plasmanu na Euro, jer mi to možemo, jer ćemo mi to pokušati zaslužiti na terenu, ostavljajući srce za BiH”, napisao je Džeko.

Iza nas su još jedne kvalifikacije u kojima smo mogli i morali mnogo više. Znam da su svi razočarani, jer sam i ja sam…

Posted by Edin Džeko on Wednesday, November 20, 2019

Komentiraj