DVOSTRUKO UBOJSTVO U MEĐIMURJU: Otkriveni detalji zločina, propala ljubavna veza policajcu pomutila um

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Međimurska policija otkrila je na konferenciji za novinare detalje dvostrukog ubojstva koje se jučer dogodilo u mjestu Sveta Marija u Međimurju.

Policajac je zbog narušenog odnosa u ljubavnoj vezi usmrtio svoju 52-godišnju partnericu i njezinu 39-godišnju nećakinju, otkrili su iz policije.

Podsjetimo, u Svetoj Mariji jučer u 10:55 sati prometni policajac Gorazd Novak (46) službenim pištoljem ubio je Božicu Mustač (52) i njezinu nećakinju Andreju Barić (39).

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u Ulici Vladimira Nazora, ispred kuće Božice Mustač koja radila u računovodstvu u Policijskoj upravi međimurskoj. Ona je ustrijeljena kod dvorišne ograde, a nećakinja iz Hodošana nakon izlaska iz automobila u kojem se u tom trenutku nalazio i njezin petogodišnji sin, koji nije ozlijeđen. Prema prvim informacijama, obje žene i dijete dovezli su se zajedno automobilom do kuće, a ubojica ih je pratio i čekao da izađu iz vozila, piše emedjimurje. Zasad nije poznato u koju je prvo pucao.

‘Strašno je to, svi smo u šoku! Čuli smo da ih je pratio u autu’, kazao je jedan od mještana Svete Marije koji je iza policijske trake promatrao očevid. Drugi dodaje da se prvo čuo jedan, pa drugi pucanj, a potom više rafalnih pucnjeva. Ubojicu su svladali Božičin susjed, policajac Vladimir Pintar, inače djelatnik Policijske postaje Prelog, koji je u tom trenutku bio izvan dužnosti, te Mario Gašparić koji također živi u toj ulici.

‘Čuo sam pucnjeve i cviljenje. Potrčao sam i vidio susjeda Pintara da se hrva s nekim tipom. Priskočio sam mu u pomoć. bacili smo ga na asfalt i držali do dolaska policije. Tog sam čovjeka vidio nekoliko puta u ulici kod ubijene’, kazao je za emedjimurje Gašparić.

Uhićeni policajac već je tri godine na bolovanju zbog teške bolesti, a zaposlen je u prometnoj policiji u Čakovcu. Neslužbeno se doznaje kako nije riječ o psihičkoj bolesti, već da boluje od leukemije.

U Hrvatskoj, po nekim podacima, svakih 28 dana smrtno strada jedna žena, i to uglavnom od ruke bračnog ili izvanbračnog partnera.

Komentiraj