Dvostruki osvajač Oscara zbog vjere odbija glumiti u scenama seksa

Mahershala Ali do sada je dva puta osvojio Oscara, prvi put prije tri godine za sporednu ulogu u filmu „Moonlight“, drugi put prošle godine za ulogu u filmu „Zelena knjiga – Vodič kroz život“. Ovaj 44-godišnjak gostovao je u podcastu „Mind Power Mixtape“ gdje se prisjetio početka svoje filmske karijere. Preciznije, prisjetio se 2008. godine kada je glumio u filmu „Neobična priča o Benjaminu Buttonu“. Iako je do tada glumio u tv serijama i imao je tek samo jednu filmsku ulogu iza sebe, redatelj David Fincher dodijelio mu je ulogu koju je on gotovo odbio. Iz vjerskih razloga.

„Tadašnji agent me nazvao i rekao mi ‘Mahershala, dobio si ulogu’. Rekao sam mu ‘Postoji problem… ima ta jedna scena u kojoj se ljube… ako je to scena seksa, ja je neću snimiti. Ne snimam scene simuliranog seksa“, objasnio je Mahershala Ali koji je 1999. godine prešao na islam. On je rođen kao  Mahershalalhashbaz Gilmore, odgajan je kao katolik, da bi 1999. godine prešao na islam i promijenio prezime u Ali. Godine 2010. skratio je svoje ime u Mahershala.

U spomenutoj sceni Mahershala Ali ljubi se s Taraji P Henson, glumicom koja je također do tog filma glumila u tv serijama, da bi nakon filma „Neobična priča o Benjaminu Buttonu“ s tv serija prešla u potpunosti na igrane filmove. „Taraji i ja počeli smo se ljubiti i onda smo nekako ispali iz kadra. Ne znam je li Fincher namjerno želio takvu scenu, mislim da nije. U to vrijeme, prije 15 godina, razmišljao sam kako mogu napredovati ali pri tome nisam želio ne živjeti u skladu s mojom religijom“.

Kada je Mahershala Ali osvojio Oscara za ulogu u filmu „Moonlight“ bio je prvi muslimanski glumac koji je osvojio tu najvažniju filmsku nagradu.

Komentiraj