Dvostruki oskarovac Paul Haggis pred bankrotom zbog optužbi za silovanje

Redatelj Paul Haggis zatražio je u petak od suca da ubrza sudski proces u kojem je on optužen za silovanje jer je došao do ruba bankrota zbog sudskih troškova te tvrdi da želi očistiti svoje ime od svih optužbi kako bi nastavio raditi. Haggis je pri tome rekao kako ne može više plaćati troškove suđenja te je od suca u New Yorku zatražio da zakaže parnicu što je prije moguće, piše portal Variety.

Paul Haggis najpoznatiji je po tome što je osvojio dva Oscara, za scenarije filmova “Fatalna nesreća“ (The Crash) 2006. godine, koji je i režirao, te za film „Djevojka od milijun dolara“ 2004. godine. Bio je nominiran i za scenarij filma „Pisma iz Iwo Jime“ a autor je scenarija i za dva filma iz James Bond franšize, „Casino Royale“ i „Zrno utjehe“. Prije tri i pol godine publicistkinja Haleigh Breest optužila ga je da ju je nasilno silovao 2013. godine, dok je Haggis tvrdio da je to bio seks uz obostranu suglasnost. Zbog toga ju je i tužio za lažne optužbe i za pokušaj iznuđivanja devet milijuna dolara.

Njegova je tužba odbačena dok je tužba Haleigh Breest prihvaćena te se sada očekuje početak suđenja. Međutim, zbog pandemije koronavirusa nepoznato je kada će suđenje početi. Haggisov odvjetnik Seth Zuckerman upozorava kako bi mogla proći godina ili dvije dok sudac Robert Reed ne odredi datum sudske rasprave. U svom obraćanju sucu Haggis je naveo kako od prosinca 2017. godine, kada je optužen, ne može dobiti posao ni kao redatelj ni kao producent dok kao scenarist dobiva mali dio poslova i za to je slabo plaćen. „Razgovarao sam s producentima i financijerima i oni mi neprestano ponavljaju kako ne mogu raditi sa mnom dok se ne spere ljaga s mog imena. Rekli su mi da će me ponovo angažirati kada se sudski proces okonča i moje ime bude neokaljano“, napisao je Haggis.

Haggis dalje navodi kako je na sudske troškove do sada potrošio dva milijuna dolara, potrošio je najveći dio ušteđevine te je založio svoju kuću u Sohou. Njegov odvjetnik tvrdi da je Haggis nevin, što pokazuju dokazi iz istrage, ali ti dokazi ne smiju biti objavljeni prije početka sudskog procesa.

Komentiraj