08.09.2016., Sisak - Celnici koalicije Jedina opcija Ivan Lovrinovic i Juro Martinovic u naselju Caprag odrzali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o sisackoj rafineriji te su istaknuli kako je najveca pogreska prema regiji ucinjena tijekom prvatizacije, prodajom Ine. Juro Martinovic. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Juro Martinović, nositelj liste koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku u VI. izbornoj jedinici kupio je prošle godine stan koji je bio pod ovrhom.

Portal Index.jr je objavio okumenate koji pokazuju da je Martinović za milijun kuna kupio stan od 99 kvadrata s dvorištem od 2722 kvadrata i spremom od 3 kvadrata u jednom zagrebačkom naselju.

Zanimljiva je informacija ako uzmemo u obzir da je Martinović član koalicije u kojoj se nalazi Živi zid, a kojemu je borba protiv ovrha jedna od temeljnih točaka kampanje.

Prema Zaključku o predaji nekretnine kupcu prema Ovršnom zakonu, kojeg objavljujemo u tekstu, Općinski građanski sud u Zagrebu je 27. ožujka 2015. godine naložio da se spomenuta nekretnina predaje kupcu Juri Martinoviću.

 

Stan prodan za preko milijun kuna

“Ako ovršenik dragovoljno ne preda navedenu nekretninu u navedenom udjelu kupcu nakon donošenje ovog zaključka, pristupit će se, na prijedlog kupca, ovrsi radi ispražnjenja i predaje nekretnine u prodanom dijelu kupcu”, stoji u Zaključku o prodaji nekretnine kupcu (čl. 101. st.4. Ovršnog zakona).

Osim Zaključka o predaji nekretnine, Index je u posjedu i  Rješenja istog suda u kojem stoji da Općinski sud u Zagrebu po sucu ovog suda Vladimiru Dimanovskom kao sucu pojedincu u pravnoj stvari ovrhovoditelja Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka zastupani po Odvjetničkom uredu Mađarić i Lui iz Zagreba, protiv ovršenika, zastupana po punomoćniku Vinku Adžiću, odvjetniku iz Zagreba, nakon održanog ročišta za prodaju nekretnine riješio je da se ista proda Juri Martinoviću za 1.050.000,00 kuna.

Zemljišnoknjižnom odjelu ovog suda nalaže se izvršiti zabilježba dosude nekretnine prije pravomoćnosti ovog rješenja.

U Rješenju se također nalaže da se nakon ispunjenja iz Ovršnog zakona u zemljišnim knjigama upiše pravo vlasništva u korist kupca Juro Martinović te se određuje brisanje zabilježbe rješenja o ovrsi i brisanje prisilnog založnog prava.

Martinović: Stan nije bio opterećen ljudima i stvarima

Podsjetimo kako je Juro Martinović, u prošli saziv Sabora ušao kao član MOST-a kojeg je potom napustio zajedno sa saborskim zastupnicima Ivanom Lovrinovićem i Ivicom Mišićem te su zajedno osnovali stranku Promijenimo Hrvatsku. Njihova je stranka potom ušla u predizbornu koaliciju sa Živim zidom, najvećim protivnikom ovrha.

Komentiraj