EPA/DMITRY DMITRIYEV

Dvostruka doživotna kazna jednom od najgorih serijskih ubojica u Rusiji

Mikhail Popkov (53), bivši policajac iz Sibira, proglašen je najgorim masovnim ubojicom i povijesti Rusije. On je ovog tjedna osuđen na drugu doživotni kaznu zatvora zbog ubojstva 55 žena i jednog policajca. Već je u zatvoru zbog 22 ubojstva.

Popkov je žene ubijao sjekirom nakon što im je ponudio prijevoz u noćnim satima. Silova je najmanje deset žena, dok je tri ubojstva počinio tijekom policijske službe, piše BBC. Popkov je uhićen 2012. godine nakon pozitivnog DNK testa.

Njegove žrtve bile su žene u dobi od 16 do 40 godina, a samo jedna žrtva bio je muškarac, i to policajac. Ubojstva je počinio od 1992. do 2007. godine. Ubijao je oko grada Angarska u blizini Irkutska, sjekirom i čekićem. Osakaćena tijela bacao je po šumama, pokraj ceste ili po lokalnom groblju.

Tužitelji su Popkova opisali kao čovjeka kojeg “patološki privlači ubijanje ljudi”, no dovoljno zdravog da prisustvuje suđenju. Sjedokosi 54-godišnji Popkov pojavio se na sudu u zatvorskoj odori pognute glave, a opisao se kao ‘čistača’ koji svoj dom čisti od prostituki i ostalih žena koje su živjele, po njegovom mišljenju, nemoralnim životom.

Komentiraj