Dvorana filmskog festivala u Cannesu postala utočište za beskućnike

Prestižni Palais des Festivals u kojem se održava filmski festival u Cannesu od ovog vikenda ima novu namjenu. U njemu su sada smješteni beskućnici kako bi se i na taj način spriječilo širenje koronavirusa. Palais des Festivals trenutno nije u funkciji filmskog ili nekog drugog događaja a pitanje je hoće li se ove godine uopće održati filmski festival u Cannesu. Festival se trebao održati od 12. do 23. svibnja ali je odgođen do daljnjeg.

U petak je francuski predsjednik Emmanuel Macron objavio naciji kako moraju ostati kod kuće kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. U Francuskoj, pretpostavlja se, 12 tisuća beskućnika živi na ulicama te su gradske vlasti  grada Cannesa odlučili prenamijeniti Palais des Festivals u smještaj za beskućnike. Svake noći tamo prespava između 50 i 70 beskućnika.

Svakom beskućniku se pri ulasku izmjeri temperatura, a zatim ga se smjesti u prostor koji se sastoji od velike kuhinje, kupaona, prostora za dnevni boravak u kojem se nalaze televizori i igrice te prostor s montažnim krevetima. Osiguran je i prostor za pse u slučaju da ga beskućnici vode sa sobom.

Komentiraj