HINA

Dvojica muškaraca pljačkala kladionice i ljekarne s plastičnim pištoljem

Zagrebačka policija dovršila je u četvrtak kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom i 36-godišnjim državljaninom BiH, za koje sumnja da su zajedno počinili šest kaznenih djela razbojništava, a 25-godišnjak sam još šest kaznenih djela razbojništava i jednu drsku krađu.

Kako se navodi u policijskom priopćenju, sumnja se da su navedena kaznena djela počinili od 8. siječnja do 13. veljače 2018. u osam ljekarni i pet kladionica na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, na način da su se pješice ili u iznajmljenom osobnom automobilu dovezli u blizinu ljekarne ili kladionice i dok bi 36-godišnjak ostao u automobilu, 25-godišnjak bi maskiran ulazio u ljekarnu ili kladionicu te zaposlenicama prijetio plastičnim pištoljem ili plastičnim nožem i otuđivao novac.

Ovog utorka u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici, policajci su uhitili 25-godišnjaka tijekom počinjenja razbojništva nad tri zaposlenice ljekarne. U blizini mjesta razbojništva, policija je uhitila i 36-godišnjaka iz Bosne.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 44.000 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičene pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu, zaključuje se u policijskom priopćenju.

Komentiraj