Dvojica hrvatskih pilota uspješno krenula u “craft poduzetništvo”

Tomislav Valent

Craft industrija pića sve je popularnija u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Naziv craft označava poseban stil i tehniku proizvodnje, koja je u potpunoj oprečnosti s masovnim, industrijskim načinom proizvodnje. Zaštitni znak craft industrije je inovacija – kako u aromi i stilu, tako i u dizajnu ambalaže.

Kod nas tržištem uglavnom dominiraju craft pivovare, no prije nekoliko mjeseci, dvojica pilota i entuzijasta odlučila su uzeti stvar u svoje ruke i hrabro proizvesti nešto novo. Oni su Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, dugogodišnji prijatelji koji su se upoznali na vojnoj akademiji u Zadru pred dvadesetak godina. Svoj craft proizvod nazvali su Old Pilots gin.

Prvi korak ka ostvarenju svog sna bio je odlazak Hrvoja Bušića u Nizozemsku na školovanje, gdje je postao ovlašteni certificirani destiler. Nakon toga uslijedilo je nekoliko mjeseci pogreške i pokušaja, a sad imaju mali hi-tech proizvodni pogon ‘Duh u boci’ u jednom zagrebačkom kvartu.

Ovo piće napravljeno je od najkvalitetnijih hrvatskih sastojaka, aromatičnih prirodnih biljaka poput borovice iz Otočca, anđelike iz Like, naranče iz Opuzena, lista masline s Biokova, lavande s Hvara i kadulje s Velebita .

Cjelokupni imidž tvrtke potpisuje zagrebačka agencija Kofein.

Komentiraj