Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje u kritičnom stanju, ostali stabilno

Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, doznaje se u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva o stanju putnika poljskog autobusa nakon nesreće u subotu na autocesti A4.

Dvoje najteže ozlijeđenih nalaze se u jedinici intenzivnog liječenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, kažu u Minsitarstvu.

U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero ozlijeđenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smješteni su na specijaliziranim odjelima.

Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operirali četvero ozlijeđenih iz teške prometne nesreće.

U Općoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj njezi najvjerojatnije će uskoro biti prebačen na traumatološki odjel.

U Kliničkoj bolnici Dubrava svih je šest pacijenata stabilno, a također i šest pacijenata u KBC Zagreb, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva.

U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.

Poljska planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma u kojoj je živote izgubilo 12 ljudi, najavio je zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska.

 

Nakon teške nesreće autobusa: Još deset Poljaka vraća se kući

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]