Screenshot/Index

Dvoje djece ipak će svjedočiti protiv vjeroučitelja

Najmanje dvoje djece iz Osnovne škole Matije Gupca svjedočit će protiv vjeroučitelja Krešimira Bagarića, koji je 29. studenog na satu vjeronauka učenike osmog razreda poučavao da je Srbima trebalo nabijati glave na kolce, a Vesnu Pusić i Stjepana Mesića strijeljati ili objesiti te baciti u najbližu septičku jamu.

Nakon što su se u utorak u medijima pojavile informacije da roditelji odbijaju dozvoliti da njihova maloljetna djeca svjedoče. Zbog toga bi se Općinsko državno odvjetništvo moglo naći u problemima u sudskom postupku jer bi sud mogao odbaciti snimku svećenika kao nezakonitu, a bez roditeljske dozvole djecu se ne smije ispitivati.

Ipak, Index danas doznaje da je samo dio roditelja upitan žele li da njihova djeca svjedoče. “Nas nitko nije pitao hoće li naše dijete svjedočiti, a hoće ako nas pozovu”, poručili su roditelji djeteta koje je snimilo vjeroučitelja. Roditelji četvero djece odbili su dati dozvolu za svjedočenje, a jedna je djevojčica dozvolu dobila. Ostale nitko nije ni pitao.

Komentiraj