Goran Stanzl/PIXSELL

DVOJAC NA PARIĆE Braća Sinković obranili naslov svjetskih prvaka

Braća Martin i Valent Sinković u nedjelju su osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom prvenstvu u francuskom Aiguebeletteu, te su tako obranili naslov osvojen lani u Amsterdamu.

Braća Sinković potvrdili su svoju dominaciju i u finalu. Poveli su od samoga starta i sigurno kontrolirali situaciju. Do polovice staze najbliži pratitelji bili su im Nijemci Marcel Hacker i Stephan Krueger, a u drugoj polovici Litvanci Rolandas Mascinskas i Saulius Ritter.

 

  • Na kraju hrvatska je posada pobijedila u vremenu od 6:03.33 minuta. Drugo mjesto osvojili su Litvanci sa dvije sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Robertu Mansonu i Christopheru Harrisu iz Novog Zelanda.

 

Braća Sinković u dvojcu na pariće nastupaju od prošle godine, te su osvojili naslove pobjednika Svjetskog kupa za 2014. i 2015. godinu, te naslov svjetskih prvaka lani u Amsterdamu i sada u Aiguebeletteu.

Danas u finalu samaca (14.15 sati) nastupa Damir Martin. Njemu je to prva sezona kako nastupa u samcu, nakon raspada našeg trofejnog četverca na pariće u kojemu je veslao s braćom Sinković i Davidom Šainom.

Komentiraj