Dvogodišnja Mila boluje od leukemije. Za liječenje treba 2,2 milijuna dolara

Screenshot/Facebook

Dvogodišnja djevjčica Mila Rončević boluje od leukemije, a za odlazak u Ameriku na liječenje potrebno joj je 2,2 milijuna dolara. Prije godinu dana dijagnosticirana joj je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7.

U humanitarnu akciju prikupljanja pomoći uključili su se već brojni građani, a jutros oko 11 sati na račun je uplaćeno gotovo 3,5 milijuna kuna. Do poslijepodnevnih sati prikupljeno je 6,5 milijuna kuna.

“Jednostavno nemam komentara. Osupnut sam. Ne vjerujem da se ovo događa. To znači da ćemo možda izbjeći terapiju ovdje i da postoje šanse da odemo direktno tamo. Najiskrenije sam zahvalan svima”, rekao je za Index Milin otac.

U akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum, koja je na svom Facebook profilu pozvala ljude na pomoć i objavila novi broj računa za uplatu.

“Dragi prijatelji, dragi ljudi dobre volje… sigurno ste već čuli za malenu Milu Rončević. S njenim smo roditeljima u komunikaciji posljednja dva dana i zamolili su nas da organiziramo humanitarnu akciju za Milu. Uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradskog ureda akcija je službeno prijavljena i dobila je svoju oznaku i broj u najkraćem mogućem roku.

Za Milu je otvoren poseban izdvojeni račun kojeg možete vidjeti na slici. Znamo da živimo u državi s tisuću problema, nelogičnosti i poteškoća, ali zato imamo nešto što nitko drugi nema, a to je jedinstvo i empatija da pomognemo osobama u nevolji! Pogotovo kad je u pitanju život djeteta.

Prije 6 godina svi ste se ujedinili za našu Noru i svi zajedno smo napravili čudo!

Danas čudo treba naša Mila! Cifra koja je potrebna za nastavak njenog liječenja u Americi je 2,2 milijuna dolara. Ali nema te cifre koju lavina dobrote ne može dostići. Budimo svi zajedno Milino čudo! Pomaknimo granice još jednom! Mila nas treba. Idemo!!! Hvala vam svima”, napisali su.

Milin otac Marin Rončević i ranije je kazao kako će apsolutno svi novci koje su dobili dosad ići u Zakladu Nora Šitum. “Svi novci koje imamo idu u Zakladu Nore Šitum. Pa i da mi liječenje bude potpuno besplatno, da mi mala umre, ja dajem sve do zadnje lipe u Zakladu Nore Šitum i zahvaljujem se svim dobrim ljudima”, kazao je ranije danas HRT-u.

Mila će danas početi primati terapiju u riječkoj bolnici. “Mora hitno primati terapiju i počet će je primati ovdje. Klofarabine, koji se u ovakvom slučaju daje, u ovoj bolesti se daje prvi put u Hrvatskoj. Komisija ga je odobrila, nitko nije radio nikakve probleme. Ona će ga primiti ovdje, ne znamo hoće li preživjeti i u kakvom će stanju biti kroz mjesec dana”, objasnio je.

Pomoći dvogodišnjoj Mili možete uplatom na žiro račun humanitarne akcije u Privrednoj banci Zagreb HR2423400091511004008, SWIFT kod za uplate iz inozemstva PBZGHR2X.

Komentiraj