Dvodnevna edukacija u organizaciji Udruge ‘Progovori autizam – širi ljubav’

facebook.com

Udruga ‘Progovori autizam – širi ljubav’ osnovana je 2016. godine kako bi djeci u spektru autizma pružila mogućnost provedbe terapijskog rada kroz igru s roditeljima i educiranim volonterima. Izrasla iz ljubavi i truda Nataše Bahun, i same majke djeteta u spektru autizma, udruga je do danas educirala 30-tak volontera za provedbu kućnog terapijskog rada kroz igru.

Ovaj način rada zasniva se na uvjerenju da djeca na spektru autizma imaju neograničene mogućnosti za napredak i da je ključ njihovog napretka motivacija, a ne ponavljanje. Pristup prema djetetu bazira se na prihvaćanju djetata tu gdje jest i na praćenju djetetovih motivacija. Kroz igru s roditeljima i volonterima, razvijaju se socijalne vještine i djetetu se pomaže da te vještine primijeni u “vanjskom“ svijetu – s vršnjacima i drugdje.

Ovaj put, Udruga organizira dvodnevnu edukaciju za roditelje ‘Otključajte potencijale svog djeteta’ (29. – 30. rujan) osmišljenu kao dvodnevno iskustvo potpune uključenosti i prisutnosti. Ova edukacija će osposobiti roditelje, korak po korak, kako pomoći svome djetetu da postane sretnije, samostalnije i povezanije s ostalim članovima obitelji i vršnjacima.

Sean Fitzgerald održao je seminare s tisućama roditelja i profesionalaca u preko 12 zemalja svijeta. Gostovao je kao predavač na konferenciji o autizmu SAAIF Autism Conference, Beyond Early Intervention – A Journey into the Life Spectrum Of Autism te kao predavač na Mind International Forum. Sean je autor priručnika ‘Vodič za igru i interakciju s djecom s autističnog spektra’ (The Playbook: A Guide for Playing and Interacting with Children with ASD.) Osim što podučava grupe, Sean radi i pojedinačno s obiteljima i djecom s poremećajima iz autističnog spektra putem telefonskih konzultacija, video-feedbacka i kućnih posjeta.

Osnivačica Udruge, Nataša Bahun, je po struci profesorica sociologije, završila je dodatnu edukaciju iz Neurolingvističkog programiranja (NLP-a) i Transakcijske analize. Završila trening za roditelje danskog obiteljskog terapeuta Jesper Juula, osnivača Familylaba. Postavši “posebna“ mama Ivoru 2010. godine, završila je 2014. godine dva treninga za rad s osobama s autizmom po Son Rise programu: Start-up i Maximum Impact u organizaciji Autism Treatment Center of America i Vencer Autismo, portugalskog centra.

Mjesto održavanja seminara je ‘Hoću knjigu Megastore’ (Bogovićeva 7, Grad Zagreb).

Komentiraj